7 tips voor het dragen van sneakers onder een jurk

Sneakers je wilt ze het liefst 24/7 dragen, maar soms heb je een gelegenheid dat je toch echt een jurk aan moet. Maar er was ooit een ongeschreven regel dat sneakers onder een jurk echt niet konden. Sorry, mam. Maar inmiddels is deze regel compleet van de baan. Jurkjes zijn juist leuk met laarsjes en ook met sneakers. Hoe zorg je er nou voor dat je er wel stijlvol bij blijft lopen en zelfs je moeder weet te overtuigen dat sneakers helemaal het zijn? Wij hebben de tips.

1. Statement jurk

Style een statement jurk af met een minimalistisch paar sneakers. Zo blijft de focus liggen op de jurk. Je kan hier het beste een mooi paar witte sneakers onder dragen. Let er wel op dat dit een net paar is. Die vieze afgetrapte sneakers die ooit wit waren kunnen echt niet meer.

2. Lange jurk

Als je een lange jurk draagt, kan je er het beste een hoog paar onder doen. Bijvoorbeeld een hoog paar All Stars. Dit maakt je look speelser omdat je verschillende lengtes gebruikt.

3. Drukke jurk

Om een drukke jurk met print een sporty look te geven kan je het beste gaan voor een klassiek paar sneakers. Zoals de Old Skool Vans. Dit maakt de look een stuk rustiger en zo ligt de focus op de jurk.

4. Geplooide jurk

Bij een geplooide jurk met print kan je het beste een casual paar dragen. Bijvoorbeeld een paar Nike Roshe Runs in een neutrale kleur. Zo wordt een avond jurk mooi gestyled om overdag te dragen.

5. Laid back maxi jurk

Bij een laid back maxi staat een klassiek paar All Stars altijd mooi. Eigenlijk staan All Stars wel mooi onder elke jurk. Ze maken de look een stuk schattiger. Met deze klassieke sneakers sla je de plank nooit mis. Laat alleen wel je afgetrapte paar in de kast liggen.

6. Jurk met print

Ben je gek op kleur en durf je het aan om verschillende dingen te matchen? Probeer dan om een een jurk met print met een paar sneakers met lekker veel kleur of print te stylen. Dit maakt de look heel speels. En iedereen zal je bewonderen omdat jij het aandurft.

7. Kokerrok

Als je toch niet zo’n fan bent van een jurk probeer dan een kokerrok. De rok en het topje wat je erbij draagt hoeven niet in de zelfde kleur te zijn. Draag onder de rok een sportief paar sneakers dit mag ook met print. Zo ben je een formele outfit aan het colour blocken en wordt je outfit een stuk speelser.

[show_shopthepost_widget id=”2700305″]

Nog meer tips vind je hier
Zo draag je sneakers naar je werk
Deze truc geeft je binnen 10 seconden gavere sneakers

 

PHOTOCREDITS EMITAZ