7 x waarom sarcastische mensen de leukste zijn

We hebben allemaal wel een vriend of vriendin in de vriendengroep zitten die onwijs sarcastisch is. Of misschien ben jij zelf wel zo’n sarcastisch persoon. Maar een ding over sarcastische mensen is zeker: you’ll love them or hate them. Het is duidelijk dat niet iedereen sarcasme begrijpt of leuk vindt en daarom zetten wij zes redenen op een rijtje waarom ze echt wel tot de leukste mensen behoren!

1. Ze zullen niet snel beledigd zijn
Mensen met een goede portie sarcasme zullen nooit snel beledigd zijn. Al gaat de grap nogal ver, ze zien overal humor in.

2. Mensen met veel sarcasme zijn intelligenter
Volgens onderzoek moeten de hersenen harder werken om sarcasme te begrijpen, daarom zijn de mensen met veel sarcasme vaak intelligenter. Yes!

3. Beledigen én lachen
Sarcastische mensen zijn heel goed in twee dingen tegelijk: je aan het lachen maken, en je beledigd voelen. Vaak voel je je pas beledigd als je gestopt bent met lachen. Maar ach, grappig was het wel. Vergeven.

4. Je weet dat ze hun mening niet voor zich houden
Je kunt er bij sarcastische mensen zeker van zijn dat ze eerlijk tegen je zijn. Ook al gaat dat op de sarcastische manier.

5. Best friend als je chagrijnig bent
Sarcastische mensen kunnen je meteen opvrolijken zonder diepe gesprekken te hoeven voeren. Ze maken je aan het lachen zonder het over gevoelens te hebben. Heel fijn!

6. Beste mensen voor in de vriendengroep
Ze maken overal een feestje van, en hebben echt altijd overal een goede comeback op. Ze zijn het beste in jouw verdedigen of zichzelf.

7. Ze zijn geniaal en bezitten veel creativiteit   
Mensen die sarcastisch zijn, zijn volgens onderzoek uit 2015 van de Harvard University super creatief, ze denken abstracter. Ze verhogen ook de creativiteit bij mensen in hun omgeving als ze met hen praten. En dat noemt Harvard de hoogste vorm van intelligentie.

 

READ NEXT:
Dit willen mensen die snel een rood hoofd krijgen nooit meer horen
Mensen die recht door zee zijn, zijn gelukkiger
Dit zegt jouw favoriete kleur over je!

PHOTO CREDTIS: the frugalgene