8 geheimen die je kleding er veel duurder uit laten zien

Het is een uitspraak die veel mensen van ons heel bekend in de oren zal klinken: “Aan het einde van je geld heb je nog een stuk maand over”. Hoe kan dat toch elke keer gebeuren? Misschien heb je deze maand toch wel wat te veel geld uitgegeven aan duurdere kleding… En dat terwijl je items helemaal niet veel hoeven te kosten om er toch expensive uit te zien. Wil jij jouw goedkope kleding er duur uit laten zien? Wij hebben de beste tips om je budget proof items er uit te laten zien als ware designer pieces!

1. Vervang de knopen

Door de knopen van je item te vervangen kun je het een totaal andere uitstraling geven. Bij bijvoorbeeld een naaiwinkeltje kun je chique knopen kopen waarmee je de plastic buttons van jouw budget proof coat kunt vervangen.

2. Was het niet te vaak

Soms staat de prijs van kleding gelijk aan de kwaliteit ervan. Bij goedkopere kleding kan het dus het geval zijn dat de kwaliteit wat minder is. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de rest van je kleding. Probeer het wassen ervan zo veel mogelijk te vermijden! Hiermee voorkom je dat het verkleurt of dat de kwaliteit van de stof achteruit gaat. Je kunt je kledingstukken altijd even buiten laten luchten zodat gekke geurtjes verdwijnen. Heeft je item nou echt een wasbeurt nodig? Breng het dan langs de stomerij. 

3. Klassiekers

Trenchcoats, zwarte hakken en coltruien zijn een aantal klassiekers die er duur uitzien, maar het niet altijd hoeven zijn. Zoek goed en je kunt de mooiste pareltjes voor een leuke prijs scoren. 

4. Stof

Stoffen als suede, katoen en zijde zijn duurder dan synthetische stoffen en dat kun je vaak ook wel zien. Je kunt dus beter wat duurdere synthetische items kopen en besparen op de natuurlijke stoffen. Want hoewel natuurlijke stoffen niet altijd duur hoeven zijn, lijken ze dat wel.

5. Kleermaker

Breng kleding zoals blazers langs de kleermaker en laat te lange mouwen verkorten en je taille iets innemen zodat je jasje mooi aansluit op jouw lichaam. Dit doet wonderen voor de uitstraling van je kleding. Hoe beter de fitting, hoe duurder je outfit eruit ziet.

6. Schoenmaker

Laat je pumps er prachtig uit zien door ze bij de schoenmaker te laten verzolen. Hiermee zien je schoenen er mooier uit en gaan ze vaak ook een stuk langer mee. 

7. Schoon houden

Zorg ook altijd dat je schoen en tassen schoon zijn. Afgetrapte gympen doen je outfits geen goed. Je outfit kan er dan onverzorgd uitzien, dus keep ‘em clean.

8. Laat onnodige accessoires achterwege

Vaak komen tassen met een hoop extra aanhangsels. Deze laten je tas er (onbedoeld) heel cheap uitzien. Haal de extra hengsels en bungelende charms van je tas af en jouw koopje ziet er instant uit als een designer bag.

Dankzij deze tips kun je ervoor zorgen dat je er altijd uitziet als een million dollar lady en heel erg trots zijn op jouw koopjes. 

Meer lezen?
Deze kleur laat iedere tas er duurder uitzien