Zo zakken je laarzen nooit meer af

Die hoge laarzen zijn de ideale schoenen voor de herfst en winter. Als je een rokje aan hebt, houden ze je benen lekker warm en je steelt zeker weten de show in de club. Alleen je zet één stap uit de deur en ja hoor: ze zakken weer eens van je knieën af. Ook last van afzakkende laarzen? Wij hebben de tips. En ook nog eens voor twee type mensen, want ja: niet iedereen is een echte crea bea.  

Voor de DIY’ers onder ons

Diegene die een beetje handig zijn, zullen dit klusje zien als een ‘appeltje eitje’. Koop op de markt een stuk elastiek en zorg dat je naald en draad in huis hebt. Meet met het elastiek de omvang van je bovenbeen.

Dit stuk knip je uiteindelijk af en plaats je aan de bovenste rand van de laars. Dit stuk elastiek plak je dan met secondelijm vast. Bang dat secondelijm niet sterk genoeg is? Dan kan je dit stukje tape ook vast maken met naald en draad. Zo weet je zeker dat je laars niet meer afzakt. Het is wel even een klusje, maar dan heb je ook wat.

Vind je dit nog te lastig? Je kan altijd even langs lopen bij de schoenmaker bij jou in de buurt. Deze schoenmaker kan een elastiek plaatsen in de bovenkant van je laars of de laars aan de bovenkant wat smaller maken. Easy, toch?

Lekker makkelijk

Krijg jij al zwetende handen als je het bovenste deel leest? Geen probleem, want voor jou hebben we een hele makkelijke oplossing. Tegenwoordig shop je namelijk gewoon een bh voor je laarzen online. Het werd de hoogste tijd.

Je shopt deze elastiek gewoon online. De elastiek doe je om je been en op die elastiek zit een drukknop vastgemaakt. Die andere kan van de knop tape je vast aan je laars. Trek je laars aan, druk de knop vast en klaar ben je. Jij hoeft niet meer hopeloos naar beneden te kijken, nooit meer afzakkende laarzen.