8 tips om de Italiaanse stijl onder de knie te krijgen

Ooh la, la Italiaanse. Ze is sexy, chique maar toch stoer. Alsof ze geboren wordt met een feilloos gevoel voor mode. Haar garderobe lijkt perfect: HOE doen Italiaanse vrouwen dat toch? Allereerst begint ze met een aantal onmisbare essentials in haar kast. Dit hebben ze allemaal in hun kast hangen.

1. Show off

Regel numero uno onder de Italiaanse dames is: show off! Ben je trots op je decolleté? Pronk ermee. Trek een top aan met een mooie hals. Goede benen? Laat ze zien door het dragen van een miniskirt.

2. Statement jas

Overdadig mag… Een jas met een opvallende print, go for it! Probeer eens een jas met een mimimale of grafische dierenprint. Patterns on patterns on patterns. Italiaanse leren ons dat printjes prima zijn te combineren.

3. Goed gehakt

Italiaanse vrouwen staan bekend om hun schoenen. Je vindt een schoenwinkel op elke hoek. Enne iedereen die er is geweest is waarschijnlijk weer vertrokken met een drie paar of meer, wij zeker. Printjes, kleur of classic black zolang ze maar hoog zijn.

4. Zonnebril

Alla moda! Italiaanse vrouwen spot je zelden zonder zonnebril. Spice it up met een paar aviators of ga voor de klassieke oversized variant. Vooral populair onder de donna’s, de flat-top zonnebril.

5. Kantje boord

Er is niets sexyer dan een hint of lace, daarom is het geen verrassing dat prachtige Italiaanse dames hun kast vol hangen met dit stofje. Maak je kanten jurkje stoer door deze te combineren met een leren jack of een goed paar biker boots. 

6. Blazer

Een goede blazer is bijna net zo essentieel als een goede pasta. Upgrade een basic t-shirt met een jeans door er een mooie blazer op te dragen het liefst in een felle kleur. En voor de echte daredevils onder ons met een lekker opvallend printje. Doe je het graag rustig aan? Een blazer is super chique. 

7. All about the bag

Dé eye-catching tassen van de Italiaanse zijn om jaloers van te worden. XXL voor een dag naar kantoor. Enne, op stap met de mooiste mini-bags.

8. Statement sieraden

Maximalist or minimalist maar NOOIT zonder. Een groot paar golden hoops is onze favoriet.

Bonus

Omdat we geen genoeg krijgen van de bella style! finishing touch voor jouw Italiaanse look zijn goed gekleurde lippen en dan het liefst in rood.

Een must visit voor modeliefhebbers
De tips voor een weekend weg in de modestad Milaan

Shop de mooiste items hier!
De kleur die iedere vrouw in haar kast zou moeten hebben

Bye bye, kledingcrisis
Zo kleed je je net zo stijlvol als een Parisienne

Zoe Karssen shorts

Zoe Karssen is een mega succesvol en nog jong Nederlands label dat super fijne basic en off-duty cool items ontwerpt. Na de oprichting in 2010 groeide

Lees meer »