9 geheimen van stijlvolle vrouwen

Vrouwen die verstand hebben van fashion breken de ‘mode-regels’. Dragen korte rokjes als lange rokken hot zijn, combineren prints en patronen maar forceren het niet. Ze dragen waar zij zichzelf goed in voelen en hebben  schijt aan de mening van anderen. Je draagt kleding immers voor jezelf en niet voor anderen. Maar hoe flikken zulke vrouwen het om er iedere dag weer zo heerlijk uit te zien? Dit zijn de geheimen van stijlvolle vrouwen

1. Ze zijn steengoed in combineren

Stijlvolle vrouwen dragen echt niet altijd het duurste van het duurste. Ze weten als geen ander hoe zij duurdere items met goedkopere kledingstukken moeten combineren en zij zullen dan ook niet snel een winkel overslaan. Dat oversized streepjes shirt lijkt bij jou wel een vaatdoek, maar zij weten het perfect te stylen, het is bijna oneerlijk.

Dit is natuurlijk iets wat je een beetje in je moet hebben, maar geen stress: combineren kun je leren ;). Voor tips kun je ook ons Instagram account SIYbyMonstyle volgen. Hier plaatsen wij dagelijks outfit inspiratie, die jou kunnen helpen bij het steeds beter combineren van jou kleding items.

2. Ze kiezen kwaliteit boven kwantiteit

De laatste trends shoppen bij H&M? Prima. Maar qua basics zorgen ze er altijd voor dat deze van goede kwaliteit zijn. Vrouwen met oog voor fashion geven graag iets meer uit aan hun basics, deze dragen ze vaak en willen daarom dat ze van goede kwaliteit zijn. Dus kwaliteit boven kwantiteit. 

3. Ze gaan NOOIT de deur uit zonder accessoires

Als ze dan een basic outfit dragen, dan maken ze hun outfit af met een eyecatcher. Zoals een opvallende tas, kleurrijke laarsjes of zelfs beide. Zo kunnen deze vrouwen een eenvoudige outfit aan hebben èn alsnog volledig stijlvol de deur uit lopen. 

4. Ze kijken graag naar anderen, maar kopiëren nooit

Instagram, Pinterest, blogs maar ook tijdschriften zijn plekken waar deze vrouwen inspiratie op doen voor hun outfits. Met de nadruk op INSPIRATIE. Ze kopiëren nooit en willen een outfit altijd ‘eigen’ maken. 

5. Ze negeren trends

Stijlvolle vrouwen weten wat hen wel en niet staat en geven daarom niet altijd toe aan trends. Een broek met wijd uitlopende pijpen is niet voor iedereen weggelegd en ook niet iedereen komt weg met een fel oranje jurk. Ze zullen dan ook alleen trends oppakken die bij hun persoonlijke stijl aansluit.

6. Ze shoppen nooit met een roze bril op

Ook al zijn ze helemaal weg van een bepaald kledingstuk, ze laten het hangen, omdat de kleur niet mooi staat, omdat hun figuur er niet goed in uitkomt of omdat het simpelweg niet bij hun persoonlijke stijl past. Ze weten dat ze door moeten lopen, niet mogen omkijken en laten het (met pijn in hun hart) hangen om zo miskopen te voorkomen.

7. Ze plannen hun outfit de nacht van te voren

Het kan echt zo makkelijk zijn. Door je outfit de avond van te voren al klaar te leggen voorkom je outfit stress op de vroege morgen en kun je rustig passen welke outfit je aan gaat doen. Zo hoef je de volgende ochtend niet in je stapel ongestreken kleding te zoeken naar die ene broek die je echt per-se vandaag aan moet. 

8. Ze letten op de details

Zij weten dat kleine details zoals je trui in je broek duwen of je broekspijpen een beetje oprollen een groot verschil maken in je outfit. Het is dan ook zeker niet altijd nodig om je garderobe een make-over te geven. Soms moet je gewoon wat meer aandacht te besteden aan de kleine details en de manier waarop je hele look een een groot verschil maken.

9. Ze kennen hun figuur door en door

Deze vrouwen zorgen ervoor dat zij weten welke items goed bij hun figuur passen. Er zijn een aantal items die bij ieder figuur prachtig staan, zoals blazers en een simpele witte blouse, maar bij jurkjes bijvoorbeeld is dit een heel ander verhaal. Advies kun je altijd vragen bij winkel personeel, maar natuurlijk kun je ook zelf ondervinden wat wel en niet bij jou figuur staat. Trek een dag ervoor uit met een vriendin en ga veel kleding passen, zo kom je erachter wat wel en niet werkt voor jouw lijf. 

Weten wat het beste bij jouw figuur past? Lees dan eens dit artikel: 

Dit past het beste bij jouw figuur