9 goede modetips tips die iedereen kan gebruiken

Op het gebied van mode zijn er nog altijd genoeg tips en tricks die jou kunnen helpen om je outfit compleet te maken of om je eigen stijl te ontdekken. Deze tips en tricks zorgen ervoor dat jij altijd op pad gaat in een outfit waarin je je mooi voelt. Dat is namelijk het belangrijkste! Hieronder daarom 9 modetips.

Investeer in mode, maar niet in modetrends

Een basisstuk van goede kwaliteit, zoals een tijdloze handtas of een klassieke jas zijn vaak je geld meer dan waard. Beschouw deze items dan ook als een investering. Het mag dan wat kosten, je zal er wel jaren plezier van hebben!

Test nieuwe trends doormiddel van accessoires

Ben je dol op een bepaalde trend, maar weet je niet of deze goed bij je past? Probeer deze dan beetje bij beetje. Koop bijvoorbeeld een handtas in dezelfde fancy kleur, schoenen met bloemen of glitters of een goedkoper T-shirt. Na het testen van deze items weet je beslist of je een trend helemaal gaat overnemen of niet.

Draag kleding die past

Wanneer je verschillende merken draagt, krijg je ook te maken met verschillende maten. Heb je bijvoorbeeld een maat 40 bij het ene merk, dan kan dit bij een ander merk een maat 42 zijn. Zelfs binnen één merk kunnen er grote verschillen zijn tussen de maatgrootte. Kies daarom voor kleding die het beste bij past, ongeacht de maat die erop staat. Probeer jezelf niet in kleding te wurmen, omdat je per se alles in dezelfde maat wil hebben.

Draag het juiste ondergoed

Wanneer je het juiste ondergoed draagt doet dit wonderen voor je figuur. Of je nu dunner bent of over wat rondere vormen beschikt. Ieder lichaam is mooi en met de juiste lingerie onder een outfit ziet elke vrouw er stijlvol uit. Veel vrouwen dragen daarnaast ook de verkeerde beha maat. Je kan om advies vragen aan een medewerker van de lingeriewinkel. Je zal beslist verschil merken wanneer je de perfecte beha gevonden hebt!

Overdressed of underdressed?

Weet je af en toe niet goed wat je naar een feestje of een receptie aan moet trekken? Kies dan altijd eerder voor overdressed. Twijfel je tussen een jeans met een simpel shirt of een glamour galajurk, ga dan altijd voor een mooie middenweg en trek een simpel maar stijlvol jurkje aan. Je zal dan misschien niet de ster van de avond zijn, maar ook niet degene die in een totaal verkeerde outfit rondloopt.

Luipaardprint voor altijd

Neutrale kleuren zoals wit, zwart, blauw en camel gaan al een hele tijd mee, simpelweg omdat ze bij alles passen. Daarnaast zijn ook luipaard- en tijgerprints goede keuzes als het om kleding gaat. Ze matchen namelijk mooi bij alle kleuren en zelfs ook bij andere prints. Deze prints zijn allesbehalve saai.

Voeg een opvallend item toe

Dit is ideaal om een basic outfit mee op te pimpen. De regel is hierbij simpel. Wanneer je een jeans en een top draagt, kan je een derde kledingstuk toevoegen om de outfit interessanter te maken. Dit kan bijvoorbeeld een opvallende jas, killer shoes of een mooie handtas zijn.

Draag platte schoenen bij korte rokken of hoge hakken bij lange rokken

Je kan bij lange rokken natuurlijk ook platte schoenen dragen, maar in geval van twijfel kies dan altijd voor hakken. Korte rokken met hoge hakken is zelden een goed idee, je ziet er dan al snel trashy uit. Een kortere rok met platte schoenen of leuke enkellaarsjes is altijd perfect!

Lees altijd de was instructies

Was instructies zijn altijd belangrijk om op te volgen! Deze worden ook niet voor niets in kleding genaaid. Als je deze goed opvolgt heb je veel langer plezier van al je kleding.