9 vragen beantwoord over de Philips Lumea Prestige

Zoals je in dit artikel kon lezen zijn wij op de redactie van MonStyle met een mega hair removal project bezig in samenwerking met de Philips Lumea Prestige. Na de tweede behandeling is het broodnodig om jullie op de hoogte te houden van onze bevindingen!

Kan je meteen beginnen met de behandeling?

Nee, het is belangrijk dat je je volledig geschoren, geëpileerd of gewaxt hebt voor de behandeling. Er mogen geen haartjes meer aanwezig zijn. Mocht je je hebben gewaxt is het belangrijk dat je één dag later pas met de Philips Lumea Prestige aan de slag gaat. Mocht je je geschoren hebben, kan je direct na de scheersessie starten. Als je start met de Philips Lumea Prestige is het belangrijk om te weten dat hij het pas doet als je veilig contact hebt gemaakt met je huid. Alleen dan kan het apparaat flitsen.

Is het gevaarlijk? 

Nee, natuurlijk niet! Het is een mini flits en doet echt geen pijn. Het is hooguit een tikje warm als je een vergeten haartje flitst. Daarnaast is de Philips Lumea Prestige ontwikkeld door dermatologen voor thuisgebruik.

 Hoe lang blijven je haren weg?

Ik merkte na de tweede keer gebruiken (na twee weken) dat mijn haargroei al zoveel minder was dan voorheen. Ik heb vrij veel pigment en daarom best donkere dikke haren maar die verdwenen als sneeuw voor de zon. De haartjes die nog wel terugkomen zijn zachter, kleiner en komen terug in veel mindere hoeveelheid.

Is het duur, is het het waard?

Ja, het apparaat is zeker prijzig maar als ik nadenk over de bakken met geld die ik uit heb gegeven aan scheertools denk ik dat je een prachtige deal maakt met de Philips Lumea Prestige. Het apparaat is makkelijk in gebruik, pakt de haargroei bij de wortel aan (in tegendeel tot scheren) en ik hoef me met warm weer en het sporten niet te druk te maken over mijn onderbenen en oksels. En dan te bedenken dat ik me dus ook geen zorgen hoef te maken over die vervelende bikinilijn als ik in mijn bikini rondhuppel deze zomer. Om de pijn een beetje te verzachten zit er tot 4 juni 50 euro cashback op deze nieuwe Philips Lumea Prestige. Hier lees je er alles over. 

Is het moeilijk?

In het begin was ik een tikje gespannen omdat ik nog nooit met een heus elektrisch apparaat onthaard heb. (Zoals je hierboven las was ik een mega dummie op het gebied van ontharing en de scheermesjes waren jarenlang mijn absolute best vriend) maar met de app en een handige video op het kanaal van Philips zelf was het super easy. Daarnaast zitten er bij de nieuwe Philips Lumea Prestige verschillende opzetstukjes zodat je overal makkelijk bij kan. Zelfs je snor!

Hoe vaak moet je het doen?

Ik houd nu 1 keer in de twee weken aan maar heb het idee dat ik na de derde behandeling echt kan gaan verminderen. De beloofde twee maanden met een zijdezachte huid heb ik na behandeling twee nog niet bereikt maar ik kom qua haargoei en het tempo daarvan zeker in de buurt.

Hoe lang doe je erover? 

Ik had er op een regenachtige zondagmiddag een uur voor uit gestippeld maar mijn bushes waren binnen twintig minuten geflitst en gefixt. Het gaat zoveel sneller dan verwacht. Voor mijn oksels had ik echt maar vijf minuten nodig, mijn benen tien en voor mijn bikinilijn ongeveer vier minuten.

Doet het pijn?

Als je een verdwaald ongeschoren haartje hebt geflitst kan dit een beetje warm worden maar dat is eigenlijk het enige wat ik heb gevoeld. Het verbaasde mij oprecht hoe weinig je voelt van de behandeling.

Na hoeveel behandelingen zie je verschil?

Na behandeling twee ben ik geschrokken van de hoeveelheid haren die terugkomen (of dus eigenlijk niet). Daarnaast is het zo relaxt dat ik niet elke dag meer hoef te scheren.. Ik ben erg benieuwd wat er gebeurd na behandeling 3!

Ben jij benieuwd hoe het allemaal werkt? Bekijk de video hieronder