Als je wilt dat je huid er gezond uitziet, zijn er twee belangrijke zuren die je huid nodig heeft, namelijk AHA en BHA exfolianten. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat je huid sneller vernieuwt, verstevigt en uiteindelijk dus mooier wordt. Er zijn wel verschillen tussen deze twee stoffen.
AHA (Alpha Hydroxy Acid)
AHA zuren zorgen voor de buitenste huidlaag (epidermis) maar ook voor de tweede diepere huidlaag (dermis). Ten eerste zorgt AHA ervoor dat dode huidcellen loslaten. Wanneer de huidcellen los zijn gelaten, kan je verwijderen of exfoliëren.
Daarnaast helpt AHA bij het aanmaken van nieuwe huidcellen. Je huid doet dit sowieso al uit zichzelf. Maar met AHA gaat dit proces sneller. Zo heeft je huid nauwelijks tijd om puistjes of andere onregelmatigheden aan te maken.
BHA (Beta Hydroxy Acid)
In tegenstelling tot AHA is BHA meer geschikt voor als je een vette huid hebt. Het is agressiever dan AHA en reinigt je poriën helemaal. BHA heeft ook een antibacteriële werking en is daarom een erg fijn middel om te gebruiken als je last hebt van acne. Omdat het heftiger is dan AHA droogt dit je huid wel uit, dus is het belangrijk om na gebruik goed te smeren met een olie of vochtinbrengende crème.
Waarom wil je het gebruiken?
Veel vrouwen hebben last van een onrustige of vette huid en daarom is het erg fijn om AHA’s en BHA’s te gebruiken. Ook wanneer je al een egale huid hebt, zal je er zeker baat bij hebben. De exfolianten zorgen ervoor dat het natuurlijke herstel van de huid soepeler en sneller verloopt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je huid andere producten, zoals crèmes beter opneemt nadat je een product hebt gebruikt waar AHA’s of BHA’s in zitten. Elke vrouw droomt van een perfecte huid en deze stoffen zullen je erg goed op weg helpen!
Als je een product hebt gebruikt waar AHA of BHA in zit is het erg belangrijk om een crème op te smeren waar SPF in zit. Je huid is namelijk erg gevoelig en kwetsbaar, want in principe is er een laagje van je huid verwijderd.
READ NEXT
> De trend op het gebied van huidverzorging
> Gezichtscrèmes: heb je ze allemaal wel nodig?
> Poriën verkleinen: zo doe je dat