Dit wondermiddeltje wil je in je toilettas hebben

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar tea tree oil is volgens ons echt een wondermiddel. Het is een oplossing voor veel cosmetische problemen en het zit ook in veel cosmeticaproducten verwerkt. Wat is het precies en wat kan je er allemaal mee doen?

Wat is het?

De olie is gemaakt van de naalden van een boom die vooral veel voorkomt in Australië. De olie bevat ingrediënten die vooral goed werken tegen acne. De olie heeft een ontstekingsremmende, antibacteriële en schimmeldodende werking. Je kan het product het beste vers, zonder het te mengen, aanbrengen op de plekjes die je weg wilt hebben.

Wanneer het product verwerkt zit in andere verzorgingsproducten is de concentratie vaak erg laag en werkt het minder goed. Je weet nu dat je het product onder andere gebruikt om ontstekingen en oneffenheden op je huid te verwijderen, maar waar is tea tree oil nog meer goed voor? Lees het hieronder.

1. Verkoudheid

 In deze tijd van het jaar zijn veel mensen ziek en verkouden. De olie werkt erg goed wanneer je een verstopte neus hebt. Druppel een paar druppeltjes olie in een (stoom)bad of wrijf een paar druppels rond de neusgaten.

2. Ontstekingsremmend

De olie helpt bij acne en andere ontstekingen op je huid. Maar het helpt ook bij ontstoken teen- en handnagels. Ook wanneer gaatjes van je oorbellen ontstoken zijn, is de olie een goede vervanger van de normale alcohol die je er meestal op doet. Daarnaast kan je tea tree olie gebruiken bij snij- en schaafwonden en insectensteken.

3. Huishoudmiddel

Tea tree oil werkt niet alleen cosmetisch, maar het wordt ook gebruikt als schoonmaakmiddel. Vooral voor plekken waar snel schimmel zit, zoals de badkamer, heeft het een hele goede werking. Meng de olie met appelciderazijn en gebruik een schuursponsje om beschimmelde plekken schoon te maken.

4. Houd je tanden schoon

Alsof de olie nog niet genoeg werkingen heeft, is het ook nog eens goed voor je tanden. Let op dat je de olie niet zomaar gebruikt maar voor een tandpasta kiest waar tea tree olie in verwerkt zit. Wanneer je je tanden poetst met een tandpasta waar tea tree oil in zit is de kans op gaatjes heel klein.

Nadelen?

Er zitten wel een paar nadelen aan dit product. Je kan het beter niet gebruiken als je een gevoelige huid hebt, want het is een best heftig product waardoor je huid snel irriteert. Voordat je het dus aanbrengt of mengt met je favoriete creme, probeer het dan eerst even uit op jezelf.

Daarnaast kan tea tree olie ook giftig zijn. Dus zorg dat je het alleen gebruikt voor je huid en niet op een of andere manier binnenkrijgt.

Het is dus belangrijk dat je voorzichtig met de olie omgaat, maar verder is het een middel dat je goed aan je verzorgingsproducten kan toevoegen. Het ruikt niet heel lekker, maar daarom werkt het ook zo goed om insecten van je af te houden.

READ NEXT
Het effect van verschillende serums op je huid
De nieuwste trend op het gebied van huidverzorging
Zo weet je voor eens en voor altijd wat jouw huid ECHT nodig heeft