Alles over zelfbruinen

Een zelfbruiner is de perfecte uitkomst om een bruine tint te krijgen zonder de zon. Maar welke zelfbruiners zijn het fijnst en hoe voorkom je vlekken? In dit artikel lees je hier alles over. 

Hoe gebruik je een zelfbruiner het beste

Het is erg belangrijk om jezelf eerst te ontharen. Dit doe je minimaal twaalf uur van te voren. Dus wellicht ‘sochtends bij het douchen zodat je er ‘savonds een verwen moment van kan maken.

Het is daarna erg belangrijk om jezelf te scrubben. Dit verwijderd de dode huidcellen en reinigt de poriën. Hierdoor blijft de zelfbruiner beter zitten.

Dan is het tijd om te beginnen met zelfbruinen. Ons advies is om de zelfbruiner over hele lichaam te verdelen. Smeer deze verdeling wel zo snel mogelijk uit. Het is handig om een handschoen te gebruiken. Deze wordt soms meegeleverd bij de aankoop van een zelfbruiner. Hierdoor krijg je een betere verdeling dan met de blote hand. Smeer in lange halen heen en weer.

Ben je klaar? Wacht dan wel even met aankleden tot de huid is opgedroogd. Anders kunnen er vlekken komen in jouw kleding.

5x de mooiste zelfbruiners

Dove DermaSpa Summer Revived Fair-Medium Tanning Mouse 

Zelfbruiners kunnen soms best prijzig zijn, maar deze variant van Dove kost een zomers tintje bijna niks. Er zijn twee varianten van de zelfbruiner mouse: één voor de lichte tot medium gekleurde huid en één voor de medium tot donkere huid. Doordat het bruiningsproces heel geleidelijk gaat, hoef je niet bang te zijn voor vlekken of strepen.

zelfbruiner

Beeld: Etos

 

Self Tanning Milky Lotion

Deze lotion van Clarins is een 2-in-1 milk om jouw huid voor te bereiden op de zomer. Met deze lotion creëer je een egaal zongebruinde teint en hydrateert de huid gedurende 24 uur. Ook de geur brengt jou al helemaal in de vakantiestemming.

Zelfbruiner

Beeld: Ici Paris XL

Magic Drops Self Tan Concentrate 

Op TikTok heb je ze wellicht al eens voorbij zien komen: de Collistar Magic Drops. Deze drops worden onmiddellijk opgenomen zodra je het opsmeert en maken de huid zacht en glad. Dit kan allemaal geïdealiseerd worden door de eigenschap DHA Rapid. Ook zit er een heerlijke geur aan deze zelfbruiner.

zelfbruiner

Beeld: Douglas

Aero Aero Self Tanning Foam Light

Heb je van jezelf een lichte huid en wordt je moeilijk bruin? Dan is deze foam de aangelegenheid om mee te starten als zelfbruiner. Ook heeft deze Foam een heerlijke kokosgeur wat jou al helemaal in de vakantie sfeer kan brengen.
Zelfbruiner
Beeld: Bondi Sands

COOLA Organic Graduan Sunless Tan Firming Lotion

Een gezonde gouden gloedt en ondertussen een voedende werking. Deze zelfbruiner van COOLA zorgt een egale een mooie bruine tint. De formule bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten en bevat ook nog hydraterende sheaboter en cafeïne om de huid er steviger en gladder uit te laten zien. Een echte topper al zeggen wij het zelf.

zelfbruiner

Beeld: Coola