Alles wat je wil weten over lingerie!

Iedere vrouw heeft lingerie. We zien dat de bralette wordt verkozen boven de push-up. Wij voelen ons sexy in een bralette. Dat is niet gek ook want de vormen en doorzichtigheid van de kanten stoffen maken je heel vrouwelijk (en zo voelen we ons dus ook).

We dragen graag openstaande blouses (denk aan je boyfriend blouse nét een knoopje verder dan de ‘degelijke’ manier), en verfijnde bh’s eronder zijn dan heel sexy. Het is dus niet meer zo dat je zomaar iets uit de kast kunt trekken. Je moet ook rekening houden met wat je aan trekt en met wat je die dag/nacht gaat doen. Je lekker voelen in je kleding begint allemaal bij de basis. Om flaters te voorkomen hebben wij de do’s en don’t’s voor je op een rijtje gezet.

DO’S
Tip 1: Informeren door een expert
Wanneer je nieuwe lingerie gaat kopen, is het verstandig om je te laten informeren door een expert. Diegene heeft veel kennis en ervaring en kan jou dus prima helpen met het vinden van het perfecte ondergoed. Misschien vind je het wat ongemakkelijk maar het is goed om het te vragen. Het is namelijk bekend dat 2/3 van de vrouwen de verkeerde maat bh draagt! Oeps..

Tip 2: Draag wat echt bij jou past
Draag een bh die goed bij je past, lekker zit en waar jij je prettig in voelt. Je bent veel zelfverzekerder wanneer je een bh draagt die jouw naam written allover it heeft, dan wanneer je een BH aan trekt die je normaal gesproken nooit zou dragen. Dus draag jij voornamelijk niet-voorgevormde bh’s? Ga dit dan ook zeker niet doen (tenzij je een goed excuus hebt of course). 

Tip 3: Met de hand wassen
Je moet er even de tijd voor nemen en het is veel makkelijker om ‘m in de wasmachine te gooien, maar je bh met de hand wassen is toch echt het beste. Vul een teiltje met lauwwarm water en doe er wasmiddel bij speciaal voor lingerie. Dompel je lingerie onder, spoel het af en knijp voorzichtig het water eruit (niet wringen dus!). Leg ze vervolgens ergens plat neer. Zo droogt je lingerie het mooist op.

Tip 4: Lingerie voor onder een witte broek
Het meest logische lijkt natuurlijk: wit. Wit op wit, niemand die het ziet. Nou, dus wel. Witte lingerie is heel zichtbaar onder een witte broek. Niet meer doen dus! Wat wel goed is om te dragen onder een witte broek is lingerie die matcht met jouw huidskleur. Ook wordt er gezegd dat rood een goede kleur is om onder witte kleding te dragen. Maar als jij een hele witte huidskleur hebt, zie je die rode kleur evengoed nog. Donker roze zou dan voor jou de oplossing kunnen bieden. Check dus altijd van te voren even goed in de spiegel of je niet voor aap loopt. Die prachtige lingerie moet juist een verassing zijn ;-].

Tip 5: Shaping
Shapewear roept bij veel vrouwen nogal wat commotie op. “Moet je niet doen, is lelijk” of “dat is toch niet sexy?!”. Nee ladies, sexy is het niet. Daar kunnen we kort over zijn. Maar het is ook niet sexy als je de hele avond je buik in moet houden omdat je bang bent dat je dat ene ‘rolletje’ onder je bh vandaan ziet komen. De redactie is van mening dat shapewear dus een echte DO is, mits het nodig is voor je outfit. Het benadrukt je taille en verbergt net dat buikje onder die strakke jurk.

DON’T’s
Tip 6: Je bodies bewaren voor je huwelijksnacht
Je kunt een body namelijk ook rocken onder een blouse of blazer. Een prachtige kanten variant staat vaak veel sexier dan een t-shirt of blouse. Zonde om ‘m te bewaren voor die ene speciale nacht!

Tip 7: “Het maakt niet uit wat ik aan trek”-mood
Dat slaat terug op de do ‘draag wat echt bij je past’. Als jij een belangrijke presentatie hebt op werk, voel je je toch veel zelfverzekerder in goede lingerie dan dat je die oude slip aan hebt waar eigenlijk ook nog een gat in zit? Precies. Als jij je favoriete setje lingerie draagt, voel jij je zelfverzekerder en straal je dat ook uit.

Tip 8: Je bh een hele week dragen zonder te wassen
Wist je dat er heel veel bacteriën op je bh-beugels zitten? Dat komt omdat je ook onder je bh-beugel transpireert. De bacteriën kunnen voor infecties zorgen en… ja dat willen we dus écht niet! Was je bh dus al na twee draagbeurten (wel met de hand natuurlijk).

Tip 9: Kant onder een kokerrok
Als je iets niet moet dragen onder een kokerrok, is het een kanten hipster. Een kokerrok zit natuurlijk strak om je lichaam, waardoor je sneller randjes en oneffenheden ziet. Heb jij een belangrijke afspraak op kantoor, dan is het verstandig om seamless lingerie te dragen voor een flawless mooie booty ;-]. 

 

Zin gekregen om te shoppen? Shop je nieuwe setje hier:

[show_shopthepost_widget id=”2027460″]

READ NEXT
Een one-night-stand? Dit moet er in je tasje zitten!
Zo veel bh’s hoort iedere vrouw in haar kast te hebben
Dit is dé strapless beha die niet afzakt

source: Collage vintage