Barcelona al gezien? Deze stad is net zo leuk

Als je een bestemming zoekt voor een weekendje weg kom je al snel op Berlijn, Londen, Parijs en Barcelona uit. Hier ben je dan ook al (meerdere) keren geweest. En dat terwijl er nog zoveel andere leuke steden zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van Valencia?

Valencia ligt net als Barcelona aan het strand, is iets kleiner en minder toeristisch. Je hebt er wel het lekkere eten en dat ook nog eens voor een kleiner prijsje. Het beste en leukste van Valencia is toch wel Agua de Valencia. Het is geen plek, maar een drankje. Een heel lekker drankje, mits je hem op de juiste plek drinkt. Wij hebben daarom voor jou de fijnste plekken van Valencia op een rij gezet. Hiermee heb je gegarandeerd een succesvol weekend weg.

Hotel Venecia
Prima hotel, midden in de stad. Betaalbaar en ruime kamers.
Hier wil je heen voor een ontbijt of lunch. Bizar lekkere pannenkoeken maar ook heerlijke broodjes.
Dulche de leche
Ideaal voor brunch of een koffie. In het weekend erg druk.
Central Market
Gewoon leuk om te zien, overdekte markt met verse vis, groente en natuurlijk vlees. Niet echt een mogelijkheid om te eten.
Een heerlijke plek om tapas te eten. Je moet waarschijnlijk wel even wachten voordat je aan tafel kan. Maar als je een plek hebt, dan weet je dat het de moeite waard is. Skip de kabeljauwkroketten en kies voor de verse garnalen.
Mercado de Colón
Een overdekte hal met verschillende barretjes, restaurants en winkeltjes.
Danubio Alameda
Aan een druk kruispunt maar hier wil je zijn voor zon en de lekkerste tapas. Kies sowieso voor de ‘Chupa Chups de Cordero’ en bestel er maar gelijk een aantal.
Bodega Montana
Klein restaurant vlakbij het strand. Let op, er is hier geen terras. Maar het is wel een knus plekje.
Bodeguilla del Gato
Een beetje verstopt, maar niet minder leuk. Heerlijke brie uit de oven en vraag aan het einde van je diner om de witte dessertwijn, mierzoet maar zo lekker.
Cafe Sant Jaume
Beste Agua de valencia.
Cafe Infanta
Om de hoek bij Sant Jaume, ook hier een van de beste kannen Agua de Valencia.
Cafe Lisboa
Studentikoos kroegje, vooral later op de avond wordt het hier gezellig.
Radio City
Leuke bar maar ook mogelijkheid om te dansen. Goede muziek en leuke mensen. Als je zin hebt in een feestje wil je hier zeker even binnenlopen.
Pak een fiets
In Valencia heb je een fietsenplan, zo kan je gemakkelijk een fiets huren. Je hebt ook een handige app die precies laat zien waar je een fiets kan halen of terugbrengen. Check http://www.valenbisi.com 

Heb jij nog Valencia-tips? Laat het ons dan vooral weten.