Beauty geheimen die nooit iemand deelt, maar wij wel

Beauty ‘geheimen’ als het verwijderen van je make-up voor het slapengaan en veel water drinken zijn al lang geen breaking news meer voor de meesten van ons. Of er dan nog dingen zijn die je niét weet? Yes! Wij dachten namelijk ook dat we alle beauty geheimen al kenden. Totdat we deze secrets ontdekten..

Opnieuw lakken na drie dagen

Om gele nagels te voorkomen, kun je het best altijd een base coat aanbrengen voor je nagellak. (Dit is waarom en hoe je de gelige kleur weer weg krijgt). Dit wist je misschien al. Maar wat je waarschijnlijk niet wist, is dat de base coat na drie dagen niet meer werkt. Je nagels worden daarna dus niet meer beschermd tegen je nagellak. Zorg er dus voor dat je na drie dagen je nagellak verwijdert (en opnieuw aanbrengt).

Alleen lippenbalsem werkt niet

De koude, gure winter gaat vaak gepaard met droge lippen. Een dikke laag lippenbalsem lijkt de perfecte oplossing. Het voelt fijn aan je lippen en daarom blijven we de hele dag door lekker smeren. Maar dit moeten we dus vooral niet doen.

Door het laagje lippenbalsem op je lippen worden dode huidcellen vastgehouden en vertraag je de celvernieuwing van de lippen. De balsem komt hierdoor niet bij de uitgedroogde huid terecht, die juist gehydrateerd moet worden. Wat je wél moet doen? Eerst je lippen scrubben om de dode huidcellen te verwijderen. Smeer daarna pas de balsem op je lippen.

Foundation bijwerken

Natuurlijk kun je beter geen nieuwe foundation over je oude aanbrengen, maar wij snappen wel dat je soms geen tijd hebt om helemaal opnieuw te beginnen. Om jezelf toch een beetje op te frissen, kan een crème op basis van siliconen je helpen. En dan het liefst een primer. De crème zal de poriën opvullen en de glans van je gezicht laten verdwijnen. En dit zonder je make-up die je ’s ochtends al had aangebracht te verpesten.

Zelfbruiner sneller laten werken

Gebruik je wel eens zelfbruiner om je bruine kleurtje te behouden? Dan hebben wij een hele goede tip. Je moet de zelfbruiner vaak een tijdje laten intrekken, terwijl je slaapt bijvoorbeeld. Maar er is een hele makkelijke manier om het goedje sneller te laten werken zodat dit niet hoeft. Warme lucht zorgt er namelijk voor dat je de werking wordt versneld. Gebruik daarom je föhn en richt hem -van een afstandje- op je gezicht. Je zult hetzelfde effect krijgen als na een nachtje slapen, maar dan in een kortere tijd.

Desinfecterende handgel tegen puistjes

Desinfecterende gel kan je heel goed helpen in de strijd tegen puistjes of vlekjes. Maar let op: we bedoelen hiermee niet dat je de gel op je gezicht moet smeren. Gedurende de dag raak je onbewust je gezicht vaak aan met je handen, vooral bij je kin en wangen. Op deze manier komen er veel bacteriën op je huid terecht. Smeer je handen dus regelmatig in met handgel, vooral als je op je computer aan het werk bent.

Van dit product wist je niet je het op zoveel manieren kunt gebruiken:
> Dit product lost al je beautyproblemen op

Gebruik deze beauty producten liever niet meer:
> 5 beauty producten die je beter niet meer kan gebruiken in 2018

Deze lipstick hack maakt je leven beter:
> De geniale lipstick hack die iedere beauty junk moet weten