Beter licht, beter leven

We gebruiken dagelijks licht, als je ‘s avonds bijvoorbeeld lekker gaat kokkerellen in de keuken voor jezelf (en/of vrienden of vriendinnen). Het is niet alleen praktisch (maar ook safe), want als je ’s nachts naar huis fietst, na een avondje stappen, dan ben je maar wat blij met die brandende lantaarnpalen!

Het is moeilijk voor te stellen hoe je leven eruit zal zien zonder licht, toch is het voor miljoenen, Syrische vluchtelingen, minder vanzelfsprekends. Door gebrek aan stroom in vluchtelingenkampen, is er vaak weinig, of zelfs geen licht. ‘s Avonds koken, studeren en ‘je veilig voelen’ is voor hun iets ongewoons.

Gisteren lanceerde IKEA de ‘Beter licht, Beter leven’ campagne! Wat het inhoudt? In februari en maart doneert de IKEA Foundation voor elke verkochte LEDARE led-lamp, één euro aan de VN Vluchtelingenorganisatie UNHCR. Met de opbrengst van deze campagne worden vluchtelingenkampen voorzien van solarlampen op zonne-energie. Deze lampen zorgen ervoor dat zij hun dagelijkse activiteiten (ook na zonsondergang) kunnen voortzetten, en zich ‘s nachts een stuk veiliger voelen.

Draag op een simpele manier ook jouw steentje bij! Koop je LEDARE led-verlichting bij IKEA, want één euro van het aankoopbedrag (voor elke verkochte Ledare led-lamp) zal rechtstreeks naar UNHCR gaan. Op die manier help je vluchtelingen mee aan een beter en veiliger bestaan.

Bekijk hier het inspirerende ‘Beter licht, Beter leven’ campagne filmpje. Hierin worden ‘normale mensen’ geïnterviewd, zij vertellen wat ‘licht’ in het dagelijks leven voor hun betekent. Ook zie je de solarlampen terug in het filmpje, die van de opbrengst door UNHCR aangeschaft zullen worden.

De actie loopt van 23 februari tot 2 maart. Wees er dus snel bij! Kijk voor meer informatie op www.IKEA.nl.