Binnenkort opent er een nieuwe modemuseum in Amsterdam

Over een maand opent er een gloednieuw modemuseum midden in het centrum van Amsterdam. De naam van dit museum is Fashion For Good Experience. Wij zijn hier super excited over.

Dit interactieve museum is gericht op duurzaamheid en innovatie in de mode. Als mensen het museum hebben bezocht, is het de bedoeling dat zij goed na gaan denken over de gevolgen van de fast-fashion industrie wat de laatste tijd erg veel naar voren is gekomen.

Fashion For Good

De naam van het museum heeft ook een speciale betekenis. Fashion For Good gelooft dat de mode-industrie alleen kan veranderen als de consumenten en industrie veranderen. Daarom laat het museum ook twee kanten zien. Enerzijds de innovaties in de industrie en anderzijds bezoekers versterken met een nieuwe blik op mode, zodat ze zelf ook actie gaan ondernemen.

Als bezoeker krijg je een handleiding mee met tips & tricks, zodat je precies weet hoe jij in actie kan komen. Je komt achter de betekenis van bepaalde kledingstukken en leert wat voor impact de mode-industrie eigenlijk op internationaal niveau heeft.

Wat wij ook gaaf vinden van dit museum is dat er een Innovation Lounge is. Hier vind je maar liefst 50 innovaties die in de komende jaren een verschil moeten gaan maken in de mode-industrie.

The Good Shop

Er is ook een winkel in het museum. The Good Shop. In deze winkel worden concepten van ‘goede mode’ verkocht. Elke drie maanden verandert de winkel het thema van de items die worden verkocht. De eerste drie maanden is het thema ‘Splash’. Het is de bedoeling dat er we stilstaan bij de rol van water bij mode. Er worden items van onder andere Adidas, Kings of Indigo verkocht.

Het museum ligt aan het Rokin in Amsterdam en vanaf 5 oktober kan je de amazing Fashion For Good Experience bezoeken!

READ NEXT
Ga je een dagje weg met vriendinnen? Dit wil je doen
Dit zijn de LEKKERSTE museums in Europa