Zo voorkom je lelijke zweetplekken in je shirt

De zomer is absoluut ons favoriete seizoen toch zit er een klein nadeel aan deze zonnige en warme periode. Want we zweten meer dan normaal. Zweetvlekken, alleen het woord al. Helaas overkomt het ons allemaal. De één heeft er meer last van dan de ander maar het komt nooit uit. Of je staat lekker te dansen op de dansvloer, of je staat voor de deur te wachten op je sollicitatiegesprek… De échte warme dagen staan voor de deur, so let’s prepare ourselves!

Materiaal

Op de warmste dagen kun je het waarschijnlijk niet helemáál vermijden, maar er zijn wel bepaalde stoffen die je kunt dragen om zweten zo veel mogelijk te voorkomen. Draag zoveel mogelijk kleding van natuurlijke materialen. Zo kun je het beste kiezen voor kleding van 100 procent katoen of linnen. En de items waar je met een grote boog omheen moet lopen shoppen dat zijn de tops die zijn gemaakt van polyester en nylon. Van deze stoffen begin je al te zweten als je er naar kijkt… Maar ook zijde is geen goed idee. Ondanks dat de stof ademt, worden zweetplekken extra zichtbaar in dit stofje.

Kleur

In de zomer dragen we graag de kleur wit. Het staat lekker fris en je huid lijkt bij deze kleur nog bruiner. Wit weerkaatst ook nog eens het zonlicht en houd je kleding koel. Zwart daarentegen absorbeert het zonlicht waardoor je kleding warm wordt, en jij ook. Maar wat betreft zweetplekken kan je grijze of andere lichte kleuren het beste in de kast laten liggen. Zweetplekken zijn namelijk het beste te zien wanneer je tops in deze kleuren draagt. En dat moeten we natuurlijk niet hebben. In zwarte of andere donkere kleding zie je nauwelijks vlekken en wij kiezen ook daarom in de zomer voor een zwarte outfit. Wat je ook kan doen is kiezen voor een top met een print. Een knappe print biedt de beste camouflage.

Pasvorm

Qua pasvorm kan je het best gaan voor oversized of een top/jurk zonder mouwen. Naast dat dit heerlijk luchtig zit wanneer jij het bloody hot hebt zal je hierin niet snel een zweetplek spotten.

P.S. Heb je nog wat kleding liggen met vervelende zweetvlekken? Een beetje schoonmaakazijn kan je helpen! Vul een emmer met koud water en een beetje azijn en laat het kledingstuk een half uurtje weken, en was het daarna in de wasmachine (als je het kunt wassen, check wel eerst even de wasvoorschriften). En tadaaa!

Zo ruik je de hele dag door fris!
Hierom kun je beter ‘s avonds deodorant gebruiken

De beste tips tegen stress vlekken en zweet.
> Zo verschijn jij netjes op je sollicitatiegesprek

Deodorant is veelzijdiger dan je denkt…
> 4 x plekken om óók deodorant te gebruiken