Zo voorkom je dat sieraden groen afgeven

Je kunt nooit genoeg sieraden hebben. Maar daardoor kopen we niet altijd ringen, armbanden en kettingen van de allerbeste kwaliteit, right? Dat maakt natuurlijk niets uit, want deze zien er vaak net zo fashionable uit! Maar een paar uur nadat we onze nieuwe aanwinsten om hebben gedaan, begint onze huid plotseling een groene kleur te krijgen… Dat was natuurlijk niet de bedoeling (want we zijn net zo goed bezig onze handen mooi te houden dankzij dìt stappenplan)! Gelukkig betekent dit niet dat je voortaan alleen nog maar dure exemplaren aan moet schaffen. Er bestaat namelijk een simpele truc, die je kunt toepassen om te voorkomen dat je sieraden groen afgeven.

Zo voorkom je dat je sieraden groen afgeven

De truc

Dat sieraden groen uitslaan op je huid komt (obviously) omdat ze niet van echt zilver of goud zijn gemaakt. Daarnaast heeft het ook te maken met de zuurgraad van je huid. Bij een hogere zuurgraad verkleuren je sieraden en je huid sneller. Wat je kunt doen is een laagje blanke nagellak aanbrengen op je nieuwe accessoires, hierdoor creëer je een soort beschermlaagje en zullen je sieraden niet meer afgeven. Verder is het belangrijk dat je ze af doet tijdens het wassen/douchen en sporten. Het gebruik van zeep en water versnelt namelijk de verkleuring van jouw pretty ringen, armbanden, kettingen…

Dankzij deze tip kun je lekker budget proof jewelry blijven shoppen (en zo bespaar je geld, zodat je nòg meer kunt winkelen). Waar shop jij de mooiste, betaalbare accessoires?

P.S. Wil je weten hoe je jouw wintergarderobe goed kunt opbergen tijdens de zomer? Hier lees je alle tips!