Brak? Deze drankjes helpen je in no time van je kater af

Ben je opgestaan met een bonzend hoofd en een vreselijk misselijk gevoel? Bah.. Gisteravond was het zo gezellig, maar nu vraag je je af waarom je nou zo nodig die shotjes achterover moest slaan. Kun je zelfs geen hap door je keel krijgen? Dan zijn anti-kater drankjes de perfecte oplossing. We hopen dat je een van deze drankjes tegen een kater in huis hebt. En als dat niet het geval is: zorg ervoor dat je volgend weekend wel voorbereid bent.

Kokoswater

Sportdrankjes werken goed tegen een kater doordat ze veel elektrolyten bevatten. Maar zoals je ook weet, bevatten ze daarnaast enorm veel suikers. En dat is dan weer een stuk minder goed voor ons lichaam.. De oplossing? Ga voor kokoswater! Ook dit drankje bevat veel elektrolyten, maar dan zonder het overschot aan suikers. Daarnaast bevat kokoswater ook kalium, waar je lichaam door het drinken van alcohol een tekort aan heeft.

Bietensap

Als je wakker word met een flinke kater, is een glas bietensap vast niet het eerste waar je aan denkt. Maar vooral als je erg misselijk bent, is het wel erg goed voor je. Het drankje bevat namelijk veel anti-oxidanten, die je gevoelige maag helpen. Het is misschien niet het lekkerste drankje, maar alles tegen die hardnekkige kater, toch?

Appelsap

Een onderzoek wijst zelfs uit dat uitgedroogde kinderen met buikgriep sneller herstelden als ze een mengsel van water en appelsap dronken. Het werkte zelfs beter dan een drankje met electrolytepoeder, de medicatie bij uitdroging. En aangezien je kater een gevolg is van dehydratatie van de hersenen, is dit ook voor volwassenen heel interessant. Zorg er dus voor dat je altijd pak appelsap in huis hebt! Just in case..

Sprite

Om erachter te komen met welk drankje je een kater kunt bestrijden, deden Chinese onderzoekers een test met 57 verschillende drankjes. Wat bleek? Door Sprite te drinken wordt de alcohol in je lichaam sneller afgebroken, waardoor je dus minder lang last hebt van je kater.

Tomatensap

Nog zo’n drankje dat waarschijnlijk niet een van je favorieten is.. Maar tomatensap bevat natrium, kalium en ook lycopeen, een anti-oxidant die helpt bij het detoxen van je lichaam. Je lichaam wordt dus gereinigd, waardoor de alcohol je lichaam (sneller) verlaat. Bye bye, kater!

Natuurlijk kun je je kater nóg beter voorkomen..
> Zo kom je een festivalweekend door ZONDER kater

Herkenbaar?
> 11 gedachtes als je wakker wordt met een kater

Nee, het ligt niet aan jou!
> Dit is de reden waarom je kater steeds erger wordt

PHOTO CREDITS: SYDNEY SIMS