Zo kom je een festivalweekend door ZONDER kater

Als je na een hele dag feesten op een festival (met iéts teveel drankjes) in je tentje wakker wordt met een kater, is dat wel even balen. Het liefst blijf je vandaag namelijk lekker op je luchtbed liggen, maar dat is zonde. Want dan mis je al die toffe artiesten én het is natuurlijk zonde van het geld. Die tickets kosten namelijk ook niet niks..

Dus kies je er maar voor om met een kater weer op pad te gaan. Maar zou het niet nóg beter zijn als je je gewoon wel goed had gevoeld? Juist! Dus wil je de volgende keer die kater voorkomen. Wij gingen op zoek naar de beste tips, zodat dit je sowieso gaat lukken.

Vitamines

Bij het drinken van alcohol worden essentiële vitaminen vernietigd. Het is daarom slim om je lichaam een handje te helpen en ervoor te zorgen dat je extra veel vitaminen (vooral vitamine B en C) binnenkrijgt. Neem een potje vitaminetabletten mee en neem voordat je gaat drinken én de volgende ochtend als je wakker wordt je vitaminen in. Dit zal al wonderen doen.

Genoeg eten

Alcohol drinken op een lege maag? Sorry, girl! Zorg ervoor dat je genoeg eet voordat je gaat drinken. Neem een maaltijd die vol zit met koolhydraten, eiwitten en vetten! Pizza en pasta zijn een goede keuze voor vanavond. Het vet zorgt er namelijk voor dat je lichaam minder alcohol opneemt. En vandaag is toch al een cheat-day! 

Langzaam drinken

Het klinkt misschien niet heel gezellig, maar een glas per uur voorkomt een stevige kater. Want hoe sneller je drinkt, hoe minder tijd je lever krijgt om een kater te voorkomen.. So drink slowly, girls! En onthoud: drink water omdat je dorst hebt en drink alcohol omdat het lekker is.

Eerder stoppen

Als je al de hele dag flink aan het tanken bent geweest, stop dan even iets eerder. Is het festival/concert bijna afgelopen? Stop dan iets eerder met drinken. Waarschijnlijk heb je al meer dan genoeg op, tijd voor een cola. Haal ook voor je vrienden, die zullen je de volgende dag dankbaar zijn. EXTRA TIP: zet een wekker wanneer je moet stoppen met drinken. 

Niet roken

Beste smokers, het is bewezen. Je kater is groter als je tijdens het drinken ook nog eens rookt. Weer een reden om er eindelijk eens mee te stoppen.

Genoeg slapen

Op zo’n festivalcamping zul je waarschijnlijk niet de allerbeste nachtrust krijgen, maar zorg er toch voor dat je genoeg slaap krijgt. Na al dat dansen en drinken heeft je lichaam rust nodig. Onderbroken slaap kan je kater verergeren, dus neem bijvoorbeeld een slaapmasker en oordopjes mee om zoveel mogelijk door te slapen.

Herkenbaar?
> 11 gedachtes als je wakker wordt met een kater 

Is het al te laat? Zo genees je je kater:
> De 15 tips die je ALTIJD nodig hebt om je kater te genezen

Deze beautytips komen vast ook goed van pas!
> 7 make-up tips voor iedere festivalganger

PHOTO CREDITS: JADE MASRI