Concealer, welke heb je nodig en wat kun je er mee?

Concealer, de een haar beste vriendin en kan niet zonder, de ander heeft géén idee wat het precies is en wat je er nu eigenlijk mee kunt. Concealer wordt vaak verward met foundation, maar het is toch echt heel iets anders. Tijd voor een klein concealer lesje!

1. Wat is concealer?

Concealer kun je zien als een soort camouflagecrème. Het is een huidkleurige crème die bedoeld is om oneffenheden in je gezicht te dekken. Denk bijvoorbeeld aan het wegwerken van rode vlekjes in je gezicht, pukkeltjes of voor donkere kringen onder je ogen na een avondje stappen (handig!). In tegenstelling tot een foundation gebruik je concealer alleen op de plekken die echt nodig zijn en niet over je hele gezicht. Voor het meest onzichtbare resultaat (en ja, dat willen we) gebruik je het product in dezelfde kleur als je huidskleur, of ga je voor een tintje lichter.

2. Tube, stick of potje?

Oh, je kunt ook nog eens kiezen tussen een concealer in een tube, in een stickvorm of in een potje als pen. Kies de variant uit die jij het lekkerste vindt werken, onze voorkeur heeft de stick, maar deze is niet per se beter dan bijvoorbeeld de tube of het potje.

3. Hoe breng je het aan?

Je brengt het product alleen aan op de plekken waar het nodig is, zoals op vlekjes, littekentjes of pukkeltjes. Zo is bijvoorbeeld de huid onder je ogen (die vervelende donkere kringen) is een goede optie. Je kunt concealer aanbrengen met je vingers (wel brandschone vingers) of met een kwast. Veel zullen toch kiezen voor vingers, omdat het makkelijker werkt en het zo goed verdeeld kan worden. Al geeft een kwast een wat meer dekkend effect. Voor de donkere kringen onder je ogen ga je deppend te werk. Je zet drie tot vier stipjes onder je ogen en dept met je vinger de make-up aan. Begin altijd met weinig concealer, want te veel kan juist zorgen voor een opvallend effect, en dat willen we nou juist niet.

Overgehaald? Tijd om de perfecte concealer in te slaan! Hieronder lees je waar welke kleur goed voor is.

1. Groen

Groene concealers zijn ideaal om de rode vlekjes op je huid te coveren. Hierbij is wel aan te raden wat foundation of poeder naderhand op je gezicht aan te brengen, anders zie je misschien een licht groene waas.

2. Lichtroze

Dit is de meestvoorkomende kleur onder de concealers. Deze kleur is erg geschikt om te gebruiken voor wallen onder je ogen, waardoor je er weer een stuk frisser en meer uitgeslapen uit ziet.

3. Geel

Ook deze kleur werkt perfect tegen wallen. Je werkt ze makkelijk weg met een gele concealer, ook hierbij geldt dat het belangrijk is om naderhand een goede foundation te gebruiken om de gele waas te verbergen. Je wilt er toch niet ziek uit zien?

READ NEXT:
Dit is de foundation met de beste prijs-kwaliteitverhouding OOIT
Zo voorkom jij dat concealer gaat ophopen