Damage control: tips voor stralende huid in de herfst/winter

  •  Water

Oké, wij snappen dat je helemaal klaar bent met deze tip maar echt, echt, echt echt: voldoende water zuivert je huid! Drink per dag anderhalve liter voor een gezuiverde huid.

  • Hydraterende voeding 

De quote ‘eet je mooi’ bestaat niet voor niets. Het kan namelijk echt! Als jullie goed hebben opgelet kennen jullie de bijzondere werking van de avocado al! (Lees hier het artikel..) Dit is een van de ingrediënten voor een prachtige huid. Daarnaast werken zalm, tonijn, cashewnoten, walnoten, amandelen en olijfolie fantastisch!

  • Je kussensloop

Was je kussensloop minstens één keer in de week. Dit klinkt misschien wat overdreven maar niets blijkt minder waar: het vuil van je huid blijft tijdens het slapen in je kussensloop hangen. Vies, dus. Wassen!

  • Juiste make-up reiningsproducten 

We snappen dat de reiningsdoekjes ontzettend handig zijn. Helaas zijn ze niet heel goed voor je huid. Agressieve producten op chemische basis zijn nooit een goed idee. Het is beter om gebruik te maken van natuurlijke producten die je huid reinigen.. Tip: snap je niet wat er op het etiket staat? Blijf er dan vooral bij uit de buurt!

  • Badder/douche niet te lang en te heet

Zo’n hele warm douche is natuurlijk fantastisch (helemaal in de winter).. Maar, het droogt je huid ontzettend uit. Probeer niet te heet te douchen of te badderen. Daarnaast is een half uur douchen echt niet nodig..

  • Suiker inname onder controle 

Suiker is een plakkerige substantie die direct in je bloed wordt opgenomen omdat er verder niks mee gedaan kan worden door je lichaam en eigenlijk levert het dus alleen maar vervelende problemen op. Naast dat het slecht is voor je huid, levert het oververmoeidheid, diabetes en overgewicht op. We don’t want that, right?

  • Melk is niet (!!) goed voor elk 

Voor een gezonde huid is het beter om melkproducten te laten staan. Ja die cappuccino in de ochtend is ontzettend lekker maar  niet goed voor een stralende huid.

  • Last not least: keep on Smiling.. 

Veel lachen en ontspanning is altijd een goed idee!