Dat vrouwen langer slapen dan mannen is nodig

Een tijdje terug schreven we al dat wij vrouwen 20 minuten langer slaap nodig hebben dan mannen. Vonden wij niet echt een vervelend bericht, to be honest. Nu kwam de redactie dus nóg een onderzoek tegen waaruit blijkt dat vrouwen niet alleen 20 minuten langer moeten slapen, maar überhaupt meer slaap nodig hebben! Lees gauw verder..

Onderzoekers van Duke University in de USA hebben 210 mannen en vrouwen tussen de 18 en 65 jaar onderzocht naar hen slaapgedrag. Uit dit onderzoek komen 2 opvallende uitkomsten naar voren voor de vrouwen. De eerste uitkomst is dat moeilijk in slaap komen gelinkt kan worden aan stress en depressies. De tweede uitkomst is dat het slaaptekort zorgt voor een hoger BMI. Dus in het kort: vrouwen kunnen door stress en depressies moeilijker in slaap komen, wat er voor zorgt dat ons BMI hoger is dan normaal.

Hoe ‘wreed en oneerlijk’ het ook klinkt (het is maar hoe je het bekijkt): mannen hebben dit probleem niet. Dit komt door hun testosteron level. Dit wordt bij mannen uiteraard meer geproduceerd dan bij vrouwen en beschermt het mannenlichaam.

In plaats van alle vrouwen aan te bevelen om het testosteron niveau te boosten, willen de onderzoekers ons erop attenderen dat wij een bedtijd-routine moeten ontwikkelen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat we sneller en langer slapen en minder snel een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld de koelkast. 

READ NEXT:
Dit is hoelang seks gemiddeld duurt
Een héél groot voordeel aan het eten van chocolade
Zo ben jij ’s ochtends binnen 15 minuten de deur uit!

Source: Instagram