De allerslechtste make-up tips op een rij!

Make-up tips zijn natuurlijk altijd welkom maar het is niet chill als je tips gebruikt waardoor je er eigenlijk alleen maar slechter uitziet in plaats van beter. Gelukkig hebben wij de allerslechtste make-up tips voor je op een rijtje gezet zodat je hier in ieder geval niet meer in trapt!

Concealer stipjes
Concealer is ideaal om je donkere kringen mee weg te werken. Wat veel beauties helaas wel fout doen is het aanbrengen van de concealer. Een lijntje van stipjes recht onder je oog? Wrong! Je kunt concealer het beste in een driehoekje onder je oog aanbrengen. Als je het recht onder je ogen aanbrengt accentueer je namelijk juist je wallen.

Oogpotlood
Oogpotlood op je waterlijn aanbrengen zodat je van die mooie grote kijkers krijgt? Dat is dus niet waar.. Je ogen lijken namelijk kleiner met een zwart lijntje onder je ogen. Je kunt beter gaan voor wit oogpotlood. Hiermee zullen je ogen een stuk groter lijken.

Puisten wegwerken met glimmende concealer
Werk jij je puistjes weleens weg met lichte, glimmende concealer? Dit moet je juist niet doen! De lichte kleur en glans van de concealer zorgt er namelijk voor dat jouw puistje alleen maar meer opvalt. En dat willen we niet toch? Zorg er daarom altijd voor dat je glansloze concealer aanbrengt op je puistje die het liefste ook niet te licht is qua kleur. Finish ’t eventueel met een beetje poeder om de glans weg te halen.

Lipliner
Lipliner kan super goed werken als je je lippen wat voller wilt laten lijken. Dan is het de truc om het lijntje precies op het randje van je lippen te doen. Maar dit gaat eigenlijk bijna altijd fout. En zo’n clownslijn langs je lippen is ook echt geen gezicht, niet doen dus!

Foundation testen op je hand
Yep, dit wordt super vaak gedaan. Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal geen goede test is? Je handen kunnen namelijk een andere kleur hebben dan je gezicht. Het is dus het beste om je foundation net onder je kaak te testen.

Blush op je appelwangetjes
Breng jij altijd een beetje blush aan op je appelwangetjes? Dan doe je het niet helemaal goed. Je zult namelijk zien dat het er een stuk beter uitziet als je de blush ook doortrekt naar je jukbeenderen. Let wel op dat je het goed blend zodat je niet één donkere streep op je wang hebt lopen.