De beauty shop fouten die vrouwen maken

De beauty industrie kan soms aanvoelen als het wilde westen. Er zijn zó veel producten en alles lijkt op elkaar. Het is maar verwarrend. Hoe weten we nou of een aankoop wel goed bij ons past? We maken daarin dan ook veel fouten. Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het shoppen van make-up.

Niet de goede kleur gebruiken
Dit is de meest voorkomende beauty blunder. Vrouwen gebruiken bijvoorbeeld een foundation waarvan de kleur helemaal niet matcht met die van hun huid. We snappen ook dat dit moeilijk is met al die 100en producten op de markt, maar de perfecte tip is om in de winkel om advies te vragen. In een parfumerie hebben ze daar écht wel verstand van.

Niet de goede formule gebruiken
We hebben allemaal verschillende huidtypes en er zijn veel mensen die make-up producten kopen waarvan de formule niet bij hun huidtype past. Een matterende foundation bijvoorbeeld bij een droge huid, dit past daar niet bij omdat je dan JUIST een hydraterende foundation nodig hebt. Laat je hier ook over adviseren en lees van een product de beschrijving of de bijsluiter.

Één merk gebruiken
Veel mensen willen trouw blijven aan één merk, en dat terwijl niet alle producten van dat merk even goed zijn. En sommige producten werken nou eenmaal niet voor jou. Oriënteer je goed in de make-up wereld en ga op zoek naar producten die bij je passen. Het merk hoeft daarbij niet uit te maken.

Niet investeren in kwasten
Wij dames investeren vaak veel geld in make-up producten maar willen meestal niet te veel geld uitgeven  aan kwasten en bijvoorbeeld een beauty blender. Wij adviseren het om dat juist wel te doen. Want wat heb je aan die mooie make-up als het niet mooi aan kunt brengen? Investeer in een set, dat is vaak veel voordeliger dan dat je alle kwasten apart koopt.

Niet investeren in primer
Investeren
in een goede primer is erg belangrijk. Met een primer kun je ervoor zorgen dat je make-up soepel op de huid wordt aangebracht. Ook kan een primer een matterende, hydraterende of voedende werking hebben. Kijk goed naar wat je huid nodig heeft en laat je goed adviseren bij een parfumerie of drogist.

 READ NEXT:
> 

 Source: laurenconrad