De beste huidverzorging voor in het vliegtuig

Zucht… stiekem dromen we allemaal dat we op dit moment op een tropisch eiland liggen. Een cocktailtje in de hand, beetje turen naar de diepblauwe zee. Maar naar welke bestemming je ook gaat (of over droomt): een gehydrateerde huid is van groot belang. Het reizen per vliegtuig helpt daar helaas niet echt bij, de lucht in een toestel is zo droog. Gelukkig kom jij dankzij deze vijf tips met een stralende huid op je bestemming aan!

1. Blijf bij je favoriete producten

Ook al zijn de speciale maskers die influencers gebruiken in het vliegtuig heel aantrekkelijk: blijf bij de producten die je anders ook zou gebruiken. Jouw huid is daaraan gewend en werkt daarom het best in een droge omgeving. Anders moet je huid wennen aan een nieuw product in een omgeving die niet even best hiervoor is. Dit kan zorgen voor onzuiverheden en dat is zeker niet wat we willen op vakantie.

2. Ga make-up loos het vliegtuig in

Als je je crèmetjes hebt aangebracht, is het beter om daarna geen make-up op te doen. Ten eerste omdat het je huid uitdroogt en dit zorgt dan weer voor onzuiverheden. En ten tweede: het grootste deel van je make-up is er alweer af als je uit het vliegtuig stapt. Kies er daarom voor om in het vliegtuig geen make-up te dragen en eenmaal op het vliegveld even een wc in te duiken om je op te tutten.

3. Gebruik GEEN sheet-masks

Als er iets ideaal is, zijn het wel sheet-masks. Je haalt ze uit de verpakking, legt ze op je gezicht en klaar is Kees! Toch geldt dit helaas niet voor in het vliegtuig. En daar is de droge lucht weer de oorzaak van. Kies er daarom voor om je maskertje voordat je het vliegtuig instapt aan te brengen. Zo is je huid helemaal klaar voor de vlucht.

4. Neem een jade roller mee

Daar is ‘ie hoor: het product waarvan iedereen denkt: “wat moet ik ermee?’’, maar dat eigenlijk heel effectief is! De jade roller. Het is makkelijk mee te nemen in je tas en zorgt ervoor dat je huidverzorgingsproducten nog verder in je huid trekken. Plus, je huid gaat ervan stralen. Mocht je nog steeds niet helemaal overtuigd zijn; de roller is ook erg fijn om je gezicht een massage mee te geven voordat je lekker een dutje gaat doen in het vliegtuig. Ideaal!

5. Draag zonnebrand

Eigenlijk spreekt het al voor zich: zonnebrand is het wondermiddel voor een stralende huid. En dus ook voor in het vliegtuig. Het handige is dat je huid meteen is beschermd, dus ook zodra je op je bestemming aankomt. Onze tip is om te gaan voor een zonnebrand met SPF 30 of 50, want verbanden is een echte no go.