De beste motivatie om te sporten

De zomer komt eraan, de bikini’s liggen klaar (if not: dit zijn de mooiste bikini’s onder de € 30) en de stress slaat toe! Want zijn we al summerproof? Helaas bereiken we dat niet door op de bank te hangen mét bakken chips (wish we could!). En ja, een gezonde leefstijl kost tijd en motivatie… Maar hoe blijf je nou gemotiveerd om te sporten? Om ervoor te zorgen dat een workout écht leuk wordt en je met een rotgang je sportschoenen inschiet heeft health coach Cil (van Your Health Coach) de beste tips voor je verzameld.

De beste motivatie om te sporten

1. Kies een sport of training die je leuk vindt

Om ervoor te zorgen dat je een perfecte beach body krijgt en behoudt(!) moet je natuurlijk wel langer dan een weekje trainen. Kies daarom voor een training die je wél leuk vindt om te doen. Je moet jezelf namelijk niet onnodig kwellen met super saaie workouts (omdat er wordt gezegd dat dit de beste training voor je is).

2. Sporten heeft véél voordelen

Naast dat je door sporten een strak lichaam krijgt, zijn er nog veel meer voordelen: een betere conditie, een beter geheugen(!) en meer energie waardoor je véél productiever bent! En wat dacht je van alle geluksstofjes (bijv: endorfine) die worden aangemaakt tijdens het sporten?

3. Sport samen!

Het is veel makkelijker om je healthy lifestyle vol te houden als je je omringd met mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben. En hoe leuk is het om gezellig samen met je vriendinnen te sporten?

4. Don’t think, just goooo….

Heb je nog steeds geen zin? Bedenk je dat 2 à 3 uurtjes training in de week nog geen halve dag is van je totale week! Door regelmatig te trainen behaal je sneller resultaat en zal je dit resultaat ook behouden, and that’s what we want! Soms is het ook gewoon een kwestie van niet te veel nadenken, de knop omzetten en gaan!

5. Motivational pictures

Iets wat ook altijd goed werkt, is het bekijken van jaloersmakende bodies... (probeer ook eens deze oefeningen voor een slanke taille). Shit, we moeten echt gaan sporten…  Motivation enough, right?