De do’s en de don’ts voor het poseren op een foto

Het is altijd leuk om een foto te maken van jezelf, maar je wilt hier wel goed opstaan. Een verkeerde pose kan je foto al snel verpesten en dat zou toch echt zonde zijn als het moment perfect is. Doe daarom deze poses NOOIT meer en voorkom dat je lelijk op een foto staat. En het allerbelangrijkste is LACHEN! (Zo creëer je de perfecte glimlach op foto’s) We hebben ook de do’s erbij gezet zodat je er helemaal perfect op zult staan.

DON’T!

1. Gewoon staan met je armen naast je hangend
Als je deze pose aanhoudt, zul je al snel een hangende houding hebben. Je schouders zullen naar voren hangen en dit ziet er gewoon niet fotogeniek uit.

2. Je gewicht op je voorste voet duwen
Hierdoor zul je oncomfortabel op de foto staan. Je staat ongemakkelijk en straalt geen zelfverzekerdheid uit. Je zult door deze pose er zelfs dikker uit kunnen zien..

3. Met je voeten ver uit elkaar staan
Dit ziet er een beetje ‘lomp’ uit. Als je je benen te ver uit elkaar zet, ziet dit er niet erg vrouwelijk uit op een foto.

4. Met je kin naar beneden
Als je je kin naar beneden buigt, zul je er sneller klein en dikker uitzien op een foto.

5. Duckface
Deze hoeven we niet eens uit te leggen.. Dit is echt een no go!

6. Trek je buik vooral NIET in
Wanneer je dit doet op een foto zie je vaak je ribben en dit geeft een zieke en niet aantrekkelijke uitstraling. Blijf gewoon rustig ademen en span je buikspieren aan in plaats van je buik in te houden.
7. Studeer je poses niet in van tevoren
Foto’s zijn het mooist als je er natuurlijk op staat. Ga daarom van tevoren niet teveel nadenken over hoe je op een foto wilt staan, maar doe lekker wat op dat moment goed voelt.

DO!

1. Met 1 arm in je zij
Wat je wel kunt doen is één of twee handen in je zij zetten. Hiermee straal je zelfverzekerdheid en klasse uit.

2. Duw je gewicht op je achterste voet
Door je gewicht op je achterste voet te duwen zul je al snel meer zelfverzekerdheid uitstralen. Hierdoor creëer je ook echt een power pose. Zorg wel dat je benen relaxed staan.

3. Je voeten dichtbij elkaar zetten
Door de voeten dichtbij elkaar te zetten zul je een lieve en schattige pose hebben. Ook is deze pose een stuk vrouwelijker dan als je je benen ver uit elkaar zet.

4. Met je kin naar boven
Met deze pose zul je er langer uitzien en ook een stuk zelfverzekerder.

5. LACHEN!
Door te lachen zal de foto er een stuk vrolijker uitzien. Hierdoor wordt de foto ook veel leuker en daarom is dit de allerbeste pose die je kunt doen op een foto!

6. Draai je lichaam 
Als je recht voor de camera staat oog je vaak wat dikker. Om dat te voorkomen kan je je lichaam een beetje naar de zijkant draaien en hierdoor lijk je slanker en langer. Voor het perfecte resultaat buig je je knie nog een beetje.

7. Kijk boven de lens
Dit is een heel handig trucje. Door boven de lens te kijken lijkt het juist alsof je meer in de camera kijkt dan wanneer je er echt in kijkt. Als er een foto wordt gemaakt met flits is dit ook een goede manier om je ogen open te kunnen houden.


 

Wil je meer likes op Instagram?
Dit is de Instagram pose die de meeste likes krijgt

Weet jij ze al?
Dit zijn de geheimen van fotogenieke vrouwen

Dit wil je!
Zo lijk je extra lang op een foto