De echte reden waarom je verloofde niet mag zien voor de bruiloft

Het bruiloft seizoen is in volle gang en dat betekent mooie outfits (die je het liefst na de bruiloft ook nog aankan), getuige speeches en natuurlijk de I-do‘s..

Maar ook een tijd van traditie en regels. Zoals mannen die vrouwen ‘horen’ te vragen om te trouwen. Zelfs nu vinden sommigen het nog ‘raar’ als vrouwen op one knee gaat om een man ten huwelijk vragen. Ook het het zien, of beter gezegd elkaar niet zien voor de bruiloft is een traditie. Het zou namelijk bad luck zijn om elkaar vlak voor de bruiloft te zien, maar deze traditie heeft een veel diepere en creepier verleden.

Surprise…

Deze traditie begon in de tijd dat huwelijken bepaald werden door de ouders (voornamelijk vaders) en mensen nog uitgehuwelijkt werden. Om er zeker van te zijn dat hun dochter wel zou trouwen verbloemden vaders dat hun dochter aantrekkelijker was dan in werkelijkheid. En om ervoor te zorgen dat de bruidegom geen cold feet kreeg, wanneer die zijn verloofde zag. Zagen de bride en groom to be elkaar pas wanneer de sluier op het altaar de sluier werd verwijderd. Gelukkig is het nu niet meer dan een traditie en staan we nu niet meer voor verrassingen voor het altaar!

Dit is dé checklist voor een geslaagde bruiloft!
> Ga je trouwen? Dit wil je onthouden…

Geen twijfels meer nodig.
> Zo kom je erachter wie je moet uitnodigen op je bruiloft

Maar écht onmisbaar is
> Het item waar je nooit aan denkt als je gaat trouwen