Dé eyeliner tips die je ogen groter laten lijken

Voor veel vrouwen, die niet met grote kijkers gezegend zijn, is het aanbrengen van oogmake-up een lastig ritueel; mascara geeft af op je oogleden, oogschaduw valt bijna niet op en het aanbrengen van eyeliner is alleen mogelijk wanneer je de juiste techniek onder de knie hebt. Wij hebben dé tips die je ogen niet alleen groter doen lijken, maar ook nog eens heel makkelijk zijn!

De eyeliner tips die je ogen groter laten lijken

1. Oplichten
Als je je ogen groter wilt laten lijken, kun je het best gebruik maken van lichte kleuren en glans. Als je iets lichter maakt, komt dit meer naar voren en lijken je ogen groter. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ivoorkleurige oogschaduw en een metallic eyeliner.

2. Gebruik van kleur
Een bleke, huidkleurige eyeliner kan ervoor zorgen dat je ogen meer ‘open’ lijken. Het is het mooist om dit aan de binnenkant van je oog aan te brengen. Vermijd zwarte eyeliners; deze komen hard over en laten je ogen verdwijnen. Wil je toch liever een donkere kleur gebruiken in plaats van een neutralere kleur? Kies van voor lichtbruin, grijs of donkerblauw.

3. Cat-eye techniek
Ook al heb je kleinere ogen en zijn ze niet rond, dit betekent niet dat de cat-eye niets voor jou is. Het is gewoon een kwestie van techniek! Werk van buiten naar binnen en van dik naar dun en zorg dat je ziet wat je doet (je ogen dichthouden heeft dus geen zin!). Bekijk ook deze één minuut durende tutorial voor de perfecte cat-eye!

4. Uitvegen
Het lijntje boven je ogen hoeft écht niet perfect te zijn. Een beetje buiten de randjes kleuren kan helemaal geen kwaad, vooral niet als je kleine ogen hebt! Veeg je eyeliner dus een beetje in de hoekjes uit om je ogen groter te laten lijken.

5. Laat de onderkant met rust
Als je niet zulke grote ogen hebt, kun je je onderste wimperrand het beste zoveel mogelijk met rust laten. Het enige wat de onderkant nodig heeft, is een beetje witte of huidkleurige eyeliner aan de binnenkant van je wimperrand.

6. Producten
Je hebt allerlei verschillende eyeliners, eye pencils, liquid eyeliners, noem het maar op! Wanneer je een vloeibare liner gebruikt kan de lijn wat hard overkomen, wat er weer voor zorgt dat je ogen kleiner lijken. Je kunt ook gewoon je favoriete oogschaduw gebruiken om een lijntje te tekenen! Gebruik hiervoor een dun, langwerpig kwastje. Succes!

 

Meer tips voor de juist eyeliner looks? Lees verder!
Zo blijft je eyeliner ook bij warm weer perfect zitten
5 mind-blowing eyeliner hacks!
Dit is het geheim achter de perfecte eyeliner