De festivals waar je heen kunt op Koningsdag

Nog maar twaalf nachtjes slapen en dan is het weer Koningsdag! En Willem’s verjaardag gaan we natuurlijk weer goed vieren! Op deze dag ben je waarschijnlijk vrij en kun je daarom kiezen om naar een festival te gaan. Maar welke festivals zijn er allemaal? Wij hebben de leukste voor jou op een rijtje gezet!

KING Loesoe, AMSTERDAM

In samenwerking met verschillende café’s komt er een heerlijk feestje in de Jordaan. Misschien wel èèn van de weinige feestjes die nog op straat plaats vindt. Je kunt hier dansen op heerlijke hitjes, R&B, House en swingende Disco.

Plaats: Jordaan de bastille in Amsterdam
Prijs: € 2,50 entree

Hannekes Kroon, AMSTERDAM

Disco Dolly en Hannekes Boom slaan de handen ineen. Een heerlijke koningsdag aan het water met de lekkerste muziek. En het entree is gratis!

Plaats: Hannekes Boom in Amsterdam
Prijs: Gratis entree

Vunzige deuntjes festival, AMSTERDAM

Lekker schudden met die billen op vunzige deuntjes. De lekkerste R&B en hiphop muziek wordt hier gedraaid. Er is maar plek voor max. 1500 mensen dus wees er snel bij!

Plaats: DEPOT in Amsterdam
Prijs: Final ticket: € 25,-

Oranjebloesem, AMSTERDAM

Als je op Koningsdag liever niet tussen de toeristen in de stad slentert is Oranjebloesem de uitkomst. De lekkerste techno en deephouse wordt hier gedraaid. En dansen kun je heerlijk met je voetjes in het zand bij Blijburg Aan Zee.

Plaats: Blijburg aan Zee in Amsterdam
Prijs: 4th release: € 34,-

Loveland van Oranje, AMSTERDAM

Loveland klinkt toch al helemaal geweldig. Er wordt op dit festival heerlijke techno muziek gedraaid. De kaartjes gaan alleen ook bij Loveland in Oranje heel hard. De final tickets zijn alleen nog beschikbaar.

Plaats: Meerpark in Amsterdam
Prijs: € 25,-

Nassau Festival, AMSTERDAM

Wil jij Koningsdag in het Olympisch station vieren? Dat kan als je naar Nassau festival gaat. Op dit festival zullen vier area’s zijn waar bij alle vier de stages techno zal worden gedraaid.

Plaats: Olympisch stadion in Amsterdam
Prijs: Regular Ticket: €27,50

Beat the Bridge, ARNHEM

Wil je als hardstyle liefhebber een festival bezoeken op Koningsdag? Dan is Beat the Bridge hét feest! Hier wordt de beste hardstyle muziek voor jou gedraaid.

Plaats: John Frostbrug in Arnhem
Prijs: €22,50

S’Oranje Festival, ROTTERDAM

In Rotterdam wordt er zeker een goed feestje gevierd met onder andere Afrojack, Gregor Salto, Quintino en nog veel meer dj’s. Wil je hier bij zijn? Haal dan heel snel je kaartje! De kaartverkoop gaat namelijk heel snel en alleen de laatste fase kaarten zijn nog maar beschikbaar.

Plaats: Plein 1940 in Rotterdam
Prijs: Fase 3: €27,50

Koningsdag in het zand, UTRECH

27 april vieren ze weer de verjaardag van Willy! Ook het strandje kleurt dan oranje, dus kom lekker dansen en meezingen op de allergrootste hits uit de 90’s en 00’s of je billen schudden op fijne Disco en Hip Hop!

Plaats: Strand oog in al
Prijs: Gratis

Janskerkhof, UTRECHT

Op het Janskerkhof zijn verschillende podia te vinden waar je kan dansen.

Plaats: Janskerkhof
Prijs: Gratis

Kingdance, ZWOLLE

Kingdance is één van de weinige festivals die voor alle leeftijden is. Er zullen hier twee area’s zijn, één met housemuziek en de ander met hardstyle.

PlaatsEvenemententaerrein ‘Grote voort’ in Zwolle
Prijs: Discount tickets: €10,-

Kingsland Festival, VAN GRONINGEN TOT MAASTRICHT

Een van de grootste Koningsdag festivals is toch wel Kingsland Festival. Dit festival is maar liefst in vijf steden! Alle soorten muziek kun je op dit festival horen. Koop snel je kaartje want ze gaan hard!

Plaats: De RAI in Amsterdam, De Brabanthallen in Den Bosch, het Stadspark Grafbaan in Groningen, het Hulsbeek in Twente en de MECC in Maastricht.
Prijs:
Amsterdam: Late bird €39,50
Den Bosch: Regular €28,50
Groningen: Late bird €33,50
Twente: Regular €28,50
Maastricht: Regular €28,50

Wil je voor meer festivals een kaartje kopen?
>Deze festivals ken je nog niet, en wil je heen!

En wat voor een outfit doe je dan aan?
>Styled by Manon; De festival outfit voor 2017
>4x de fijnste festival schoenen

PHOTOCREDITS : KINGSLAND