De grootste mythes over borsten op een rij!

Tegenwoordig vliegen alle nieuwtjes om je oren. Zo ook honderd miljoen dingen over borsten, en iedereen spreekt elkaar weer tegen. Weet jij ook niet meer wat je wel en niet moet geloven en wat nou echt een mythe is? Wij zetten alle grootste mythes over borsten op een rij!

Mythe 1: Als je aankomt krijg je grotere borsten
Dit geldt (helaas) niet voor iedereen. De een krijgt wel grotere borsten als ze aankomt, maar de ander niet. Dat komt doordat iedere vrouw vet opslaat op een andere plek op haar lichaam. Het kan dus zijn dat het bij jou rechtstreeks naar je boobs gaat, en bij de ander naar de bovenbenen. Sorry…

Mythe 2: Slapen in een bh voorkomt hangborsten
Het is alleen al niet erg comfortabel, en er is ook geen enkel bewijs dat het slapen met een bh aan, hangborsten voorkomt. Dus, trek ‘m maar gauw uit. Dat ligt toch ook veel fijner?

Mythe 3: Door het trainen van je borstspier kun je grotere borsten krijgen
Ook dit is niet waar. Ze bestaan namelijk alleen maar uit weefsel en vet en omdat het geen enkel spierweefsel bevat, kun je ze niet groter ‘maken’ door te trainen. Maar daarentegen bestaan er wel fitnessoefeningen waarmee je de onderliggende borstspier kunt trainen. Het effect: stevigere boobs.

Mythe 4: Kleine borsten? Dan hoef je geen sportbh te dragen
Heb jij niet zoveel hout voor de deur en draag je nooit een sportbh omdat je denkt dat dat niet nodig is? Fout! Wat je cupmaat ook is, draag een sportbeha! Die ondersteunt niet alleen je borsten, maar het kan ook rugpijn voorkomen.

Mythe 5: Borstimplantaten gaan een heel leven lang mee
Veel van ons denken dat je borstimplantaten levenslang kunt laten zitten, maar niets is minder waar. Er zijn inderdaad vrouwen die er een heel leven mee kunnen, maar er zijn ook genoeg vrouwen die implantaten al naar een aantal jaar moeten vervangen…

READ NEXT:
2015: Deze dingen begrepen we echt niet…
Shoppen: De mooiste lingerie!
In deze tops lijken je borsten groter