De hacks voor een langere levensduur van je batterij

Er zijn veel tips om te zorgen dat je batterij van je telefoon langer mee gaat op een dag, maar wat je ook merkt is dat je batterij naar mate hij ouder wordt het steeds slechter werkt. Je batterij gaat steeds sneller leeg of hij va lt uit terwijl je nog 40% hebt. Dit is natuurlijk hartstikke irritant. Dus hoe zorg je nou voor een langere levensduur van je batterij?

Nieuwe telefoon opladen

Als je een nieuwe telefoon hebt, laad hem dan eerst drie uur op voordat je hem gebruikt. Gebruik hiervoor wel de oplader die je erbij hebt gekregen.

Vermijd hitte

Één van de slechte dingen voor je batterij is hitte. Dit kan er voor zorgen dat de batterij veel sneller leegloopt. Bij een gemiddelde temperatuur van 32 graden verliest je batterij 6% van zijn maximum capaciteit per jaar. Neem hem daarom niet mee in de badkamer als je gaat douchen en leg hem nooit in de felle zon.

Af en toe opladen

Meestal wordt er gezegd dat je de telefoon in één keer moet opladen. Het blijkt nu dat het beter is om je telefoon af en toe een klein beetje op te laden. Dit is niet alleen goed voor langere levensduur, maar het zorgt er ook voor dat je telefoon altijd opgeladen is.

Haal je telefoon uit de oplader als hij opgeladen is

Als je telefoon helemaal opgeladen is, kun je hem het beste er meteen uithalen. Als je je telefoon te lang in de oplader laat zitten kan dit schade brengen aan je batterij.

Telefoon verslaving?
Hoe verslaafd ben jij aan je telefoon?

Neem jij je telefoon wel is mee naar de wc? Dat kun je beter niet doen
Waarom je je telefoon niet moet meenemen naar de wc

PHOTOCREDITS : WWD