De Kimono: hoe draag je ‘m?

De kimono verdient het deze zomer echt om van je slaapkamer naar je kledingkast verplaatst te worden. Hij is te gek om te dragen naar festivals, op het strand over je bikini en eigenlijk zou je ‘m het beste nog kunnen zien als een vervanging voor je good-old zomerjas. To be honest had ik eerst zwaar twijfels over de kimono (de boho-look is niet helemaal mijn stijl) maar er zijn zoveel toffe varianten dat ik ‘m inmiddels (voorzichtig) omarm.

Zelf ben ik vooral fan van de net iets meer chique versie van de kimono: uitgevoerd in kant of see-trough met mooie borduursels. Deze zijn (zowel in korte als in heel lange versie) te gek om een rock&roll outfit iets vrouwelijker, sexier & meer dressy te maken. Ik combineer ze met ripped shorts en een simpel hemdje en dan is de kimono perfect om je outfit van day-to-night te transformeren. Of (als het kouder is) met een leren skinny en een simpele cami. Ik vind de langere versies vooral te gek om te dragen als een soort alternatief voor m’n zomerjas of een vest als het ’s avonds kouder wordt.

De felgekleurde versies in zijde met print kun je het beste kiezen in een model dat korter van voren is en iets langer van achter. De korte voorkant houdt het totaalbeeld dan luchtig en benadrukt je lijf mooi; de langere achterkant is ideaal als je ‘m met hele korte shorts draagt of kan net even subtiel een probleemzone verhullen 😉 Superleuk voor een festival! Omdat de kleuren en de print dan al zoveel voor je outfit doen, is het mooier om de rest van je outfit lekker rustig te houden: let your kimono do the talking!

 

kimono's

Shop ze hier

[red_box box_bg_color=”#fff” box_text_color=”#000″; border:1px thick #000; content_width=”100px” padding_sides=”10″ padding_top_bottom=”10″ content_align=”left” ]

1. Topshop

2. H&M

3. H&M

4. H&M

5. Malene Birger

6. Supertrash

7. Mango

8. Anna Sui

9. River Island

10. Only

11. H&M

12. Mango

13. Ganni

[/red_box]