De kledingfout die IEDEREEN maakt

Als je je gaat verdiepen in styling is het eerste wat je tegenkomt en stel appels en peren met hier en daar een zandloper. Jouw ronde billen krijgen een label opgeplakt en vervolgens wordt er een kleurenwaaier tegen je hoofd aangehouden. Allemaal om erachter te komen wat jou het beste staat.

Superhandig, maar de fout die we allemaal maken is dat we onszelf er aan vasthouden. Als een keer wordt gezegd dat we beter geen roze kunnen dragen, slaan we deze kleuren met zijn allen over. En dat is zonde.Als kleuren niet perfect bij je passen, kun je deze kleuren wel dragen. Wij vertellen je hoe je dit het best kunt doen.

De fout

Om kleuren te kiezen die het beste bij je passen, kun je naar je huid kijken. Er bestaan twee kleurtypes: warme en koele kleurtypes. Bij elk kleurtype horen een aantal kleuren die goed of juist minder goed bij je passen. (Lees hier hoe je erachter komt welk kleurtype jij bent).

Als je de kleuren die niet bij je kleurtype passen nooit meer draagt, beperk je je keuzes tijdens het shoppen. Dan zou je bijvoorbeeld geen items kunnen kopen in een bepaalde kleur, terwijl je die juist zo leuk vindt. Gelukkig blijkt het verbannen van kleuren in je kledingkast helemaal niet nodig te zijn.

De truc

De truc om deze kleuren toch te dragen, is om ze zo ver mogelijk van je gezicht te dragen. Bepaalde kleuren kunnen je namelijk gelig, grauw of bleek maken in je gezicht. Een ‘foute’ kleur kun je het best onder je taille dragen. Kies dus bijvoorbeeld voor een broek, rok, schoenen, tas, of riem in de kleur.

Wil je graag een top dragen in de kleur die minder goed bij past? Dan kun je het best gaan voor een lage halslijn, zodat de kleur niet meteen onder je gezicht is. Ook kun je de kleur beter niet dragen op het lichaamsdeel waarvan je de aandacht af wilt leiden. De aandacht zal namelijk juist naar deze plek toe gaan.

Deze vier kleuren staan iedereen:
> 4 kleuren die echt iedereen goed staan

Kleur dragen zonder er te vrolijk of kinderachtig uit te zien?
> Zo draag je kleur op een stoere manier

Deze kleur mag niet missen in jouw kledingkast:
> De kleur die iedere vrouw in haar kast zou moeten hebben

PHOTO CREDITS & OTHER STORIES