De leukste apps om je foto’s mee te bewerken

Een fotootje hier, een fotootje daar.. Sinds de social media de wereld in zijn gebracht schieten we meer kiekjes dan ooit.  Of een foto nu picture perfect is of niet, een filtertje eroverheen doet wonderen (wat zouden we zonder moeten) Maar met welke fotobewerking-apps kun jij je foto’s het allermooiste bewerken? We hebben het voor je uitgezocht! Dit zijn onze 5 favo apps!

1. Afterlight

Een populaire app onder bloggers is Afterlight. De app heeft een simpel design en super veel mogelijkheden zodat jij je foto’s binnen no time kunt bijwerken! De app is beschikbaar voor iOS en Android en kost helemaal niks!

2. Faded

Faded is een app met hele mooie filters en ook de functie om je foto er ouder uit te laten zien. Dit komt omdat je er een filter overheen kunt gooien die ‘dust + scratches’ heet. Hierdoor creëer je (letterlijk vertaald) stof en krassen op je foto. Dit geeft een heel leuk en apart effect. Zeker een aanrader!

3. VSCO cam

Als je een beetje in to Instagram bent dan ken je deze app 100%. Het is een hele fijne gratis app waarbij je snel en makkelijk je foto’s Insta ready kunt maken. Tip: Gebruik meerdere filters in lagen over elkaar heen. Dit doe je door een filter toe te voegen maar niet de volledige filter. Je kunt, als je op het filter klikt aanpassen hoeveel filter je erover wil hebben. Als je je foto dan opslaat en weer upload in de app, kun je er nog een filter overheen doen. Totdat je het gewenste effect krijgt.

4. Picsart

Deze app is een soort mini Photoshop maar dan op je mobiel.  Je kunt misschien niet alle functies die je met Photoshop wel kunt, maar wel heel veel. Je hebt ook hele leuke ‘brushes’ met zilvere en goude confetti stukjes. Ook kun je hiermee heel gemakkelijk collage’s maken, ze hebben hele mooie effecten en je kunt op je bewerkte foto tekenen.

5. Unfold

Dit is een hele leuke tool voor je stories. Want ook die zijn ook van groot belang om je leven te kunnen delen met jouw volgers. Je kunt mega leuke collage’s maken met tekst erbij. Helemaal gratis en zeker aan aanrader.