De leukste kerstfilms die je NU kan kijken op Netflix

De meesten van ons (tenzij je een horeca diehard bent) zijn heerlijk vrij tijdens de feestdagen. Opeens hoef je niet te werken, of in de schoolbanken te zitten. Hoe heerlijk is dat? Maar wat nog fijner is, is dat je zeeën van tijd hebt om films te kijken. En nee, dat hoeft echt niet ’s avonds pas, maar gooi jezelf in de middag op de bank (of bezoek de bioscoop), onder een warm dekentje met lekker eten en geniet van deze allerleukste klassiekers en nieuwe films om te kijken tijdens kerst!

1. Miracle on 34th street

Deze film is een van de oudste kerstfilms en hoort dan ook op nummer een. Oorspronkelijk uit 1947 maar opnieuw verfilmd in 1994. Allebei de versies zijn te zien op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=lo5OmGDjZEQ

2. The Princess Switch

Deze film is nieuw op Netflix en is ook een Netflix Original. Het gaat over Stacy de Novo, die een eigen bakkerij heeft. Ze is de beste uit haar stad en wordt uitgenodigd om mee te doen aan een wedstrijd om een bruidstaart te maken voor de prins die binnenkort gaat trouwen. Wanneer zij in het plaatsje is aangekomen waar de wedstrijd plaatsvindt ontmoet ze de toekomstige vrouw van de prins die exact op haar lijkt. Ze besluiten om een paar dagen te ruilen van leven, maar dit heeft meer gevolgen dan ze vooraf hadden gedacht..

3. The Christmas Chronicles

Dit wordt volgens veel mensen een nieuwe kerst klassieker. De film is geregisseerd door de makers van Home Alone, en heeft zeker dezelfde gezellige kerstsfeer. De film gaat over een gezin dat een familietrauma heeft meegemaakt. Een broer en zusje hebben op een saaie kerstavond het idee dat ze de kerstman zien en gaan achter hem aan. Ze belanden in zijn slee en daar begint het grote avontuur!

4. The Holiday Calender

Dit is ook een film die net een paar weken op Netflix staat. Abby (Kat Graham) is een getalenteerde fotografe, maar is niet gelukkig met het werk dat ze nu doet. Ook haar relatie is net voorbij en ze zit in een hevige dip. Ze krijgt een adventkalender van haar opa, maar dit blijkt geen normale kalender te zijn. Voorspelt hij de toekomst? Of beeld Abby het zichzelf allemaal in?

5. A Christmas Carol (Disney)

Deze animatiefilm is gebaseerd op de klassieker van vroeger. Ebenezer Scrooge is een enorm gierig en verbitterde man die alleen maar om zichzelf geeft. Op kerstavond wordt hij door die geesten bezocht. Die van het verleden, heden en de toekomst. Zij laten hem inzien wat voor verschrikkelijke man hij is en wat er gaat gebeuren als hij niet snel verandert. Gaat het de geesten lukken? Je zou misschien denken dat de film speciaal voor kinderen is, aangezien het door Disney is gemaakt. Maar sommige delen lijken zelfs op een horrorfilm, dus niet een hele geschikte film om met de familie te kijken.

6. About A Boy

Dit is best een heftige film, maar is het kijken zeker waard. Will Freeman gaat op zoek naar een vrouw tijdens een bijeenkomst voor alleenstaande ouders. Detail: hij heeft eigenlijk helemaal geen kinderen. Dit biecht hij later op tegen een vrouw. De vrouw vertelt dat Marcus niet haar kind is, maar de zoon van een vriendin. Dan horen ze dat de moeder van Marcus zelfmoord heeft gepleegd…

READ NEXT:


>