De manieren om ECHT van cellulitis af te komen

Cellulitis, van dit beauty probleem worden we niet blij. Helaas krijgt 90% van de vrouwen hier vroeg of laat in meer of mindere mate last van. Vaak denken mensen onterecht dat dit te maken heeft met ‘te dik’ zijn. Maar niets is minder waar. Ook slanke vrouwen kunnen last hebben van cellulitis.

Dit kan je eraan doen

Cellulitis kan een hardnekkig probleem zijn maar dit is geen reden om je hier bij neer te leggen. Alle kleine aanpassingen in je voedingspatroon en leefstijl kunnen helpen. Belangrijk is een gezond en gevarieerd voedingspatroon bestaande uit veel biologische groente en fruit.

– Kies voor kruisbloemige groenten als bloemkool, kool, spruitjes en broccoli.

– Vermijd suiker, verzadigde vetten, kant-en-klaar producten en alcohol zoveel mogelijk. Drink verder voldoende water en kruidenthee.

Om het proces te versnellen kan je er voor kiezen om hierbij supplementen te slikken (zoals ‘Maca’ in poedervorm of supplement). Deze supplementen kunnen je helpen om je hormonen weer in balans te brengen.

Work-out

Er zal ook flink getraind moeten worden. Het liefst zo’n 3 à 4 keer per week. Je training moet vooral bestaan uit krachttraining! Intensieve krachttraining heeft een positief effect op je hormoonbalans en zorgt voor een strakker lichaam. Denk aan squats, lunges en de ‘muurzit’ oefening.

In combinatie met voeding en rust zal je ook nog eens vet gaan verbranden. Er zijn tegenwoordig ook een aantal goede behandelingen tegen cellulitis. Deze behandelingen richten zich met name op de doorbloeding en het losser maken van het verkleefde weefsel.

Dit zijn onze favorieten:

1. Cellulitis Cups

DIY: plaats de ‘cellulitis cups’ op de juiste plakken, druk de bovenkant van de cups in, waardoor het vacuüm trekt. Op die manier bereik je de onderhuid en ga je cellulitis te lijf. Makkelijk in gebruik en niet al te duur. Je hoeft de cups namelijk maar eenmalig aan te schaffen. Te bestellen op: cellulite-cups.com

2. Anti-cellulitis borstel

Er zijn anti-cellulitis borstels die je ook gewoon thuis kan gebruiken. Het is een houten borstel met stekels en je kan hem het beste gebruiken onder de douche. Masseer je huid met cirkelvormige bewegingen en doe dit elke dag voor het mooiste resultaat. Je kan deze borstels onder andere bij websites als Bol.com en Wehkamp bestellen.

3. De Velashape

Deze bindweefselmassageroller (met infraroodlicht) verbetert de doorbloeding en het zorgt ervoor dat er een versnelde stofwisseling van de vetcellen ontstaat. Het is vrij kostbaar en er zijn 6 tot 10 behandelingen nodig, maar zeker de moeite waard.

Deze behandelingsmethodes zijn slechts een aanvulling op je trainingen en voedingspatroon. Voor een optimaal en langdurig resultaat moet je alles aanpakken.