De meest bijzondere restaurants in Nederland

We hebben allemaal wel zo onze favoriete restaurants en cafeetjes waar we steeds weer opnieuw langskomen als we uit eten gaan. Wil je een keer iets nieuws proberen? Uit eten gaan is natuurlijk al geweldig, maar geloof ons, in deze restaurants wordt het nóg beter. Dit is het perfecte uitje voor jouw en je vriendinnen of om je lover mee te verassen. Hier WIL je eens in je leven gegeten hebben.

1. REM Eiland

Dit restaurant is niet altijd een restaurant geweest. Vroeger was dit hét broadcast platform dat er voor zorgde dat miljoenen kijkers de eerste commerciële programma’s op TV konden kijken in Nederland. Nu is het omgetoverd tot restaurant! De sfeer is binnen lekker industrieel en je kijkt uit op het IJ van Amsterdam en de stad zelf.

https://www.instagram.com/p/Ba4CAQRAQ40/?taken-by=remeilandrestaurant

2. Aloha

Dit tropische restaurant vind je in Rotterdam. Hier voelt het net alsof we op een zonnige vakantie zijn, even ontsnapt van de kou. Het eten in dit restaurant ziet er ook erg Instagram-waardig uit. Dit restaurant was ook niet altijd een restaurant. Het was vroeger een subtropisch zwemparadijs! De wildwaterbaan staat hier nog steeds. Hier moet je dus doorheen als je naar net toilet wil. Interesting. Bij Aloha kan je ook langskomen voor goede koffie.

https://www.instagram.com/p/BbhAG2Ong3b/?taken-by=aloharotterdam

3. Chateau Neercanne

Altijd al willen dineren in een restaurant met een Michelinster? Pak je kans. Bij restaurant Chateau Neercanne kan je dineren in een kasteel. Chic! Hier kan je gegarandeerd genieten van goed eten. Extra leuk: je kan ook langskomen voor een wijnproeverij in de wijnkelder, die met kaarsen verlicht wordt. Deze luxe ervaring zal je niet snel vergeten. Je vindt het restaurant in Maastricht.

https://www.instagram.com/p/Bav0tx9jMPc/?taken-by=chateauneercanne

4. Pllek

Dit restaurant is erg populair onder de bloggers. Je vindt dit restaurant op de NDSM-Werf in Amsterdam. Waarom dit restaurant zo bijzonder is? Je dineert in zeecontainers met uitzicht op het IJ. En geloof ons, het is hier juist heel erg sfeervol! Het eten dat op de menukaart staat is vooral biologisch. Bij Pllek kan je ook naar yoga-lessen, naar de film, naar exposities en naar kleine festivals! Fijne veelzijdige plek dus.

https://www.instagram.com/p/BZBndVTjc5Z/?tagged=pllekamsterdam

5. Ctaste 

Bij Ctaste in Amsterdam eet je in het donker. Je wordt door een blinde ober of serveerster naar je tafel begeleid en je krijgt een 4-gangen menu voorgeschoteld dat past bij het seizoen. Tijdens het eten zal je moeten raden wat je eet. Na afloop zal de ober of serveerster je namelijk vragen wat je denkt gegeten te hebben. Je ervaart hier dus echt hoe blinden zich voelen. Heel bijzonder! Tip: je kan bij ieder gerecht een bijpassende wijn vragen. In Breda zit een restaurant met hetzelfde concept genaamd Zwart (hoe toepasselijk).

https://www.instagram.com/p/5bcmqYFrUm/?taken-at=269937623

6. Hoftrammm

De naam verklapt het al een beetje: je dineert hier in een tram. Say what?! Je vindt deze tram in Den Haag. Van binnen ziet dit restaurant er knap en modern uit. Je kan lekker genieten van een 4-gangen diner. De tram rijdt door de binnenstad van Voorburg richting het centrum van Den Haag en Scheveningen. Dat wordt het leukste tramritje ooit!?

https://www.instagram.com/p/BXN5GaeHmXR/?tagged=hoftrammm

7. Viva Afrika

Heb je juist helemaal geen zin om chic te dineren en je pink omhoog te houden terwijl je je bestek vasthoudt? Dan zit je bij Viva Afrika in Rotterdam goed. Hier is het geen probleem als je je eten met je handen eet. Het wordt hier zelfs gewaardeerd. Je kan (zoals waarschijnlijk al duidelijk was) Afrikaanse gerechten en een hele andere cultuur proeven. Zeker eens anders dan anders! Het is hier erg verleidelijk om ook het eten van het bord van je lover te proeven (en dat is dus ook nog eens goed voor jullie relatie).

https://www.instagram.com/p/-b6TZSlVpu/?taken-at=50434820

Wil je gezond uit eten gaan?
Lees dan deze 6 tips om gezonde(re) keuzes te maken

Gek op sushi?
Dit zijn de leukste en lekkerste sushi restaurants van Nederland!

Of eet je liever tapas?
De beste tapas restaurants van Nederland

 

PHOTO CREDITS: ETIENNE VAN SLOUN