Nederlandse merken waar we trots op mogen zijn

Weet jij, als je in je kledingkast kijkt, welke merken waar vandaan komen? Welke merken er precies uit Nederland komen en welke niet? Er zijn namelijk veel Nederlandse topmerken waar wij best trots op mogen zijn. En dit zijn ze!

G-Star
Hun filosofie: just the product. G-star wil graag ruwe, onbehandelde denim draagbaar maken. G-star kan van denim iets heel stoers maken, dat tegelijkertijd ook nog sexy en vrouwelijk staat. Het belang van duurzaamheid en ecologisch bewustzijn van G-star, maakt het merk nog mooier.

HEMA
Hollandser dan Hollands, dat is HEMA. Je kunt er voor alles terecht! Het merk staat voor eenvoud, duidelijkheid, kwaliteit en eerlijkheid. HEMA ontwerpt ook alles zelf, zo blijft de stijl van het merk goed zichtbaar en zorgt het voor herkenbaarheid.

Scotch & Soda
Scotch & Soda, Amsterdam Couture. Gek hè, bij Scotch & Soda denk je niet meteen aan een Nederlands merk. Het merk bestaat al heel lang, maar sinds 2001 is het echt bekend geworden. Het merk is toen “opnieuw begonnen”. Ze maken unieke kleding die voor iedereen draagbaar is. De ontwerpers doen er alles aan om kledingstukken zo mooi mogelijk te maken. Misschien is het je wel eens opgevallen dat zelfs de binnenkant van de kleding een eigen design heeft.

Sissy-Boy
Sissy-Boy is een merk met een verhaal dat verder gaat alleen kleding. Het assortiment van Sissy-Boy is multifunctioneel, naast kleding verkopen ze ook woonaccessoires. Van geurkaarsen tot schoenen en armbandjes tot notitieboekjes: bij Sissy-Boy kun je voor alles terecht!

Hunkemöller
Ja, jouw BH’s komen gewoon van een Nederlands merk! Niet verwacht he? Zit ‘m waarschijnlijk in de naam! Hunkemöller wil ervoor zorgen dat wij de laatste trends qua lingerie niet missen. Zijn wij dan weer blij mee!

Suitsupply
Bij Suitsupply stoppen ze zoveel mogelijk liefde in hun kleding. Hun enthousiasme en energie stoppen ze in het bedenken van nieuwe ideeën. Suitsupply is strak, maar ook persoonlijk. De pakken zien er heel chic uit, maar hebben toch een touch of flair!

FAB
De ontwerpen van FAB zijn super vrolijk & funky. Hartjes, sterretjes en prints: gezelliger kan bijna niet! Aan elke tas hangt een hartjes-sleutelhanger, een kenmerk van liefde als symbool van FAB. Naast tassen en portemonnees heeft FAB tegenwoordig ook nog schoenen, beautyproducten en een hele mooie collectie met onze Manon!

Goosecraft
Goosecraft wil het liefst continu nieuwe materialen en patronen blijven ontwikkelen, zodat ze gewilde leren items ontwikkelen.

Avelon
De collecties van Avelon zijn vrouwelijk, stoer en fashionable at the same time! Je kunt er werkelijk voor alles terecht: jassen, rokken, shirts, broeken, noem maar op! Erik, de owner van Avelon, weet precies wat wij vrouwen willen.

LoveStories
LoveStories: Ready to kick some lovely butts. Zegt genoeg! De collectie sluit er ook goed op aan: roze, ruches, printjes en teksten. Voor al je lingerie en lieve pyjama’s kun je hier terecht. Het leuke aan LoveStories? Ze willen een andere richting op dan de andere lingerieketen door leuke printjes en stijlen te combineren.

Anecdote
Jetteke van der Wyck – van Beuningen, de oprichtster van Anecdote, haalt haar inspiratie uit de natuur, reizen en nieuwe culturen. De collectie is trendy en classy, een hele goede combi!

READ NEXT:
> 10 keer de betekenis van merknamen!
> De fijnste merken voor de shorties onder ons

PHOTO CREDITS: LOVESTORIES