De meest gemaakte fouten bij het stijlen van je haar!

Gebruik je vaak een stijltang om je haar helemaal pico bello te stijlen? Toch maken we met z’n allen nog wel een paar fouten… Bereid je je haar bijvoorbeeld wel goed voor en maak je de stijltang ook regelmatig schoon? Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het stijlen van je haar (benieuwd hoe vaak je eigenlijk je haar moet wassen? Lees het hier).

Hittebeschermend product vergeten

Even snel je haar stijlen? Dan laat je de hittebeschermende producten al gauw achter wegen. Terwijl dit juist super belangrijk is voor het beschermen van je haar! Gebruik vooraf liever een beschermende spray of serum.

Vochtig haar stijlen

Je haar moet écht helemaal droog zijn als je het gaat stijlen (really!). Dus niet in alle haast (na het douchen en sprayen) gelijk de stijltang erin, maar eerst heel goed laten drogen anders beschadig je je haar! Hoor je ineens een sissend geluid? Dan is je haar dus toch nog vochtig (geduld is een schone zaak;-)).

Je stijltang staat op de hoogste stand

Je zet je stijltang op de maximale stand (gewoon omdat het kan). Als je een volle bos hebt kun je dit doen maar ladies met dun haar (en dit zijn de beste kapsels bij dun haar) beschadigde lokken (en dit zijn de tips waardoor je haar weer gaat glanzen) of gekleurd haar kunnen beter voor een iets lagere stand kiezen. Ga ook niet voor de laagste stand want dan moet je weer té vaak over je haar heen (en dat duurt een eeuwigheid).

Je verdeelt je haar niet

Verdeel je lokken in dunne plukken zodat het snel stijl wordt. Als je te dikke plukken pakt duurt het namelijk veel langer voordat het echt stijl is en moet je veel te vaak met de stijltang over dezelfde pluk waardoor het sneller zal beschadigen (en dat wil je niet).

Je vergeet je stijltang schoon te maken

Yes, je tang heeft af en toe ook een schoonmaakbeurt nodig. Denk maar aan al die haarproducten en stof die op je stijltang gaan zitten. Niet echt fris om ’m oneindig vaak te gebruiken, toch? Maak ’m dus regelmatig even schoon door middel van een watje met een beetje warm water én alcohol.

 

Source: Negin Mirsalehi 

Maak jij deze fouten ook?