De mooiste fashion boeken voor op je salontafel

Of het nou om een gaaf verhaal gaat of om de fantastische foto’s; wij krijgen geen genoeg van goede fashion boeken! En de keuze is reuze; fotoboeken, biografieën en zogenaamde guides in de fashion-wereld, er is voor ieder wat wils. Wij selecteerden onze favorieten!

1. Kate Moss by Mario Testino

Volg de langdurige vriendschap tussen supermodel/style icon Kate Moss en topfotograaf Mario Testino door middel van een fantastische collectie foto’s, vele hiervan komen uit het privé archief van Testino.

2. Geluk is een jurk

Cécile Narinx, hoofdredacteur Harper’s Bazaar en oud-hoofdredacteur ELLE, biedt een blik achter de schermen van de internationale modewereld. Naast kennis van zaken beschikt Cécile ook over een grappige en prettige schrijfstijl, waardoor je bijna niet anders kan dan het boek in één keer uitlezen. Ze besteedt aandacht aan alles wat belangrijk is in de modewereld, van stijliconen als Carine Roitfeld tot classics als de LBD en het Chanel jasje.

3. Fashionable Selby

Dit is het derde boek van de hand van Todd Selby. In dit boek, dat het geweldig doet op de koffietafel, vind je foto’s uit alle hoeken van de modewereld met daarbij handgeschreven interviews en aantekeningen.

4. IT by Alexa Chung

It-girl Alexa Chung vertelt alles over haar stijliconen, hoe je de beste selfie kunt maken, hoe je je aan moet kleden ’s ochtends en alles wat haar verder bezig houdt. Ze doet dit op een eigenwijze maar charmante manier met een flinke dosis no-nonsens. Een absolute must-have voor iedereen die van mode of Alexa Chung houdt!

5. The world according to Karl

Dit boek is gepubliceerd ter ere van de verjaardag van Karl Lagerfeld en staat vol met inspirerende en prikkelende quotes van Karl over mode, stijl en de betekenis van het leven.

6. Paris streetstyle

Van alle fashion capitals staat er één met stip bovenaan: Parijs. Isabelle Thomas en Frederique Veysett proberen de vinger te leggen op de je ne sais quoi van de Franse stijl door middel van interviews met en quotes van fashion stylisten, redacteuren, boetiek eigenaren en designers.

7. 100 ideas that changed street style

Dit boek onderzoekt hoe onze manier van kleden de afgelopen eeuw is veranderd. Alles wordt onder de loep genomen: iconische items, cultuur en modebewegingen.

8. Style A to Zoe

Rachel Zoe geeft je een kijkje in haar wereld en onthult de stijl-geheimen die ervoor gezorgd hebben dat Lindsay Lohan, Cameron Diaz en Mischa Barton bovenaan de best dressed list hebben gestaan. Ze helpt de lezer met het ontwikkelen van een eigen stijl in mode (maar ook in interieur) voor een realistisch budget.

9. How to be Parisian wherever you are

Dit heerlijke boek van Caroline de Maigret, Sophie Mas, Anne Berest en Audrey Diwan laten precies weten hoe jij als een echte Parisienne voor de dag kan komen. Waar je ook bent. Dit heerlijke boek ligt niet alleen heel mooi op je salontafel maar staat boordevol grappige verhalen en handige tips.

10. Grace A Memoir

Grace Coddington’s carrière speelt zich voornamelijk af achter de schermen en ze was daardoor het best bewaarde geheim van de modewereld. Maar toen was daar de film The September Issue en iedereen viel als een blok voor de creative director van Vogue. In dit boek neemt ze je mee in haar reis door de modewereld waar ze begon als model en uitgroeide tot een van de beste fashion editors die we vandaag de dag kennen.

PHOTO CREDITS: AMY BARTLAM