De nieuwste sporttrends van 2014

Niet alleen kleding, kapsels en sieraden zijn onderhevig aan trends. De fitness-industrie moet er ook aan geloven! In deze industrie zijn er namelijk ook altijd mensen bezig om nog betere en innovatievere manieren te bedenken om mensen in beweging te krijgen. Een goed voorbeeld is Les Mills, regelmatig komen zij met nieuwe groepslessen die ‘het’ helemaal moeten worden. Geregeld duikt er een nieuwe goeroe op in fitness-land die je vertelt dat Insanity-trainingen het beste zijn of dat Zumba je in het zweet gaat krijgen. Wat mij betreft helemaal niet verkeerd, want zo is er altijd wel weer wat nieuws om uit te proberen! Zeker als je je snel verveelt en van afwisseling houdt, zijn al deze trends fantastisch. Wat kunnen we verwachten van de trends van dit jaar?

workout-trends
Sporttrends 2014

Aerial Yoga

Een nieuwe vorm van yoga waarbij je een halve meter boven de grond hangt in een soort doek. Er worden oefeningen gedaan die ook bij normale yoga terug komen, maar nu maak je ook nog eens gebruik van de zwaartekracht. Op deze manier kun je andere (en uitdagendere) posities aannemen en op je kop hangen. Heerlijk!

Acro Yoga

Dit is een hele gezellige variant op de yoga die we al kennen. Je maakt namelijk altijd gebruik van een ander persoon en traint daarom in duo’s. Het is een mix van yoga, turnen en acrobatiek. Eén persoon ligt bijvoorbeeld op de grond en de ander maakt gebruik van die persoon om te balanceren op zijn of haar benen. Mocht je nog een gezamenlijke activiteit zoeken om te doen met the boyfriend: dit zou zomaar eens leuk kunnen zijn!

Soulcycle

Hot & happening in New York. Soulcycle is een vorm van spinning waarbij ook het bovenlichaam actief wordt getraind. Je doet dit met behulp van gewichten en weerstand-elastieken. Om de boel nog wat diepgang te geven wordt dit allemaal in een donkere kamer (slechts verlicht door kaarsen) gedaan, dit helpt om de geest leeg te maken. Klinkt lekker knus, maar ik ben benieuwd of deze trend ook wordt opgepikt door de nuchtere Hollanders.

Gladiator Work-out

Dit past binnen het rijtje van Cross Fit en Insanity, alles wat te maken heeft met high intensitypower en muscles. Gladiator Work-out bestaat uit een circuit van verschillende oefeningen die je achter elkaar uitvoert. Het gaat hierbij om uithouding, maar zeker ook om kracht. Zeer geschikt dus voor stoere power-chicks!

Calisthenics

Bij deze manier van trainen gebruik je alleen het eigen lichaamsgewicht. In LA zie je ze overal: veel te veel mooie, gespierde mannen die aan klimrekken hangen. Pull-ups, muscle-ups of oefeningen waarbij ze compleet horizontaal aan een rek hangen: je kijkt je ogen uit.

 

Ik ben benieuwd welke trends over zullen waaien naar Nederland en ook hier een hit worden. Mocht je geïnteresseerd zijn, er is van elke sporttrend nog veel meer informatie op internet te vinden!

Ik vertrek morgen naar LA en ga me daar flink laten inspireren door al het moois dat de Health- en Fitnesswereld daar te bieden heeft. Daarover natuurlijk volgende week meer! Fijn weekend en tot snel!

Liefs, Elske

 

P.S. Wil je antwoord op alle vragen die je als sportende vrouw hebt? De experts van #FITGIRLCODE helpen je uit de brand!