De perfecte jeans en blazer voor jouw figuur

Jeans

Ken je dat, die eindeloze zoektocht naar de perfecte jeans? Hij moet namelijk lekker comfy zitten, de juiste lengte hebben én als het even kan ook nog een beetje van deze tijd zijn om niet te zeggen, gewoon het nieuwste model maar dan passend bij jouw figuur.

Lang

Als je lange benen hebt, blijft het lastig om jeans te vinden. Je kan nooit de juiste lengte maat met de juiste waist maat vinden. Het beste model jeans waar jouw benen mooi in uitkomen zijn high waisted jeans met flared of rechte pijpen. Je benen lijken hierin superslank en nog langer.

Petite

We willen natuurlijk allemaal van die prachtige lange benen. Maar we zijn helaas niet allemaal gezegend met van die superlange Victoria’s Secret modellenbenen. Hebben ze jou ook overgeslagen? No worries, klein maar fijn zeggen we dan. Dit zijn dé jeans voor vrouwen met korte pootjes.

Brede heupen

Heb jij prachtige brede heupen? Ga voor een high waisted jeans want hierdoor leg je het accent juist boven je heupen. En je stop die muffin top ook meteen lekker weg! Zo ontstaat er meer balans tussen jouw heupen en benen.

Smalle heupen

Heb jij een best wel recht lopend figuur en niet al te veel vorm in je lichaam? Dan wil je natuurlijk meer vorm creëren met je jeans. Dan kun je kiezen voor een mid-rise model met boot cut. In deze broek krijgen je billen veel meer vorm waardoor ze groter lijken. Dat scheelt je weer 50 squats per dag. Je kan ook een wat losser vallend model proberen zoals een boyfriend jeans. Dit creëert een illusie waardoor het lijkt alsof je meer vorm hebt.

Plus size

Heb jij een maatje meer? Geen probleem. De jeans die het mooiste staan bij jouw figuur zijn straight legged jeans. Kies dan wel voor een model in een donkere of lichte kleur zonder bewerkingen. En zorg er ook voor dat de jeans niet te strak zit, want een super strakke jeans helpt niet zeg maar.

Blazers

Naast jeans is een blazer een ander basisitem waar je niet zonder kan. Maar welke blazer past bij welk figuur (heb je deze knappe velvet blazer al gezien?) ? Wij zochten het voor je uit en helpen je graag op weg.

Lange vrouwen

Als je lang bent, kan je een oversized blazer heel goed hebben. Het is hierbij wel belangrijk dat je andere items niet te groot draagt. Het doet namelijk niets voor je figuur. Het staat bij een oversized blazer ook mooi als je jouw tee onder de blazer in je broek of rok stopt. Je kunt door je lengte ook een lange blazer heel mooi dragen.

Kleine vrouwen

Kleine vrouwen staan klassieke blazers goed. Koop er een die niet te lang is, dat laat je namelijk kleiner lijken en dat wil je niet. Een verhoogde taille in de blazer is ook een goede optie. Ga voor een blazer die niet tot voorbij je heupen valt en het liefst eentje met een afgeronde voorkant. Je benen lijken door zo’n voorkant langer.

Curvy women

Als je curves hebt, staat een getailleerde blazer jou goed en laat een mega oversized blazer voor wat het is, je curves mogen gezien worden. Als je een blazer koopt die minder getailleerd is, kun je hem ook zelf gedetailleerder maken door een riem rond je taille te dragen over de blazer heen. Het staat ook mooi als je de mouwen van je blazer oprolt. Dit geldt eigenlijk voor ieder figuur. Het laat je blazer er net wat meer casual uitzien! Zorg er hiernaast ook voor dat je blazer tot op je heupen valt.

Smalle heupen en brede schouders

Leg je accent op het onderste gedeelte van je lichaam. Hiervoor kan je het beste een blazer kiezen met opvallende accenten aan de onderkant. Ga bijvoorbeeld voor een blazer met opvallende zakken of knopen. Een peplum blazer kan je ook rocken. Deze accentueert je taille en laat je billen er prachtig uitzien. Heb je deze kledingtips voor mooie billen in een jeans ook al gezien?

Smalle schouders en brede heupen

Een getailleerde blazer staat jou goed. De mouwen van je blazer opstropen is bij jouw figuur ook zeker een aanrader. Een blazer met een afgeronde voorkant is een goede keuze want die laat je heupen smaller lijken.