De perfecte pre work out snack

Je kunt het beste een half uur van te voren niets meer eten. Voor mij persoonlijk werkt een uur van te voren prima. Je wil niet dat je snack tijdens je work out in de weg zit.

Ga je hardlopen dan kan je het beste kiezen voor koolhydraten uit fruit: zoals bananen, dadels, mango. Deze geven snel de energie de je nodig hebt. Kies je voor een iets zwaardere (kracht) training dan kun je kiezen voor: een speltbroodje met hummus, een bakje havermout met blauwe bessen en honing, zilvervliesrijst of zoete aardappel met een stukje kip of vis en een schep groente of een plak bananenbrood. Probeer te veel vetten te mijden, dit is vrij zwaar te verteren voor je lichaam.

Hydratie

Gehydrateerd blijven is natuurlijk de hele dag van belang. Maar voor en na je training moet je er nog eens extra goedop letten. Tijdens je training zweet je, hierdoor verlies je belangrijke mineralen. Heb je hiervan te weinig in je lichaam dan kan je last krijgen van kramp, maagproblemen en je hersteld minder snel. Drink van te voren (de hele dag) voldoende water. En mijn persoonlijke favoriet: kokoswater. Kokoswater bevat van naturen een aantal toppers van mineralen!