We hebben weer een wondermiddeltje ontdekt

Wij zijn constant op zoek naar beauty wondermiddeltjes die ons op zoveel mogelijk manieren kunnen helpen. Eerder ontdekten we al de voordelen van castorolie en appelazijn, maar nu hebben we weer iets nieuws: bitterzout.

Het bestaat uit magnesiumsulfaat en bevat géén zout (ook al doet de naam anders vermoeden). Al honderden jaren wordt bitterzout gebruikt vanwege de voordelen voor je gezondheid én je uiterlijk. Via je huid, je grootste orgaan, kan je lichaam namelijk goed magnesium opnemen. We zetten de voordelen van bitterzout voor je op een rijtje:

Bitterzout als badzout

Dat in bad gaan op verschillende manieren goed voor je kan zijn, klinkt bij ons als muziek in de oren. Want er zijn toch zeker ergere dingen.. Door wat bitterzout aan je bad toe te voegen, wordt je spierpijn verminderd. Dit is dus een gouden tip na een zware work-out of als je een griepje te pakken hebt. Ook werkt magnesium ontstekingsremmend, waardoor het perfect is als je verbrand bent of last hebt van eczeem, een splinter of een wespensteek. Als je veel stress hebt, ontstaat er sneller een tekort aan magnesium. Op stressvolle momenten kan een bad met bitterzout daarom ook een uitkomst zijn.

Bitterzout als scrub

Bitterzout kun je ook gebruiken als scrub. Mix het met een beetje water en gebruik het als bodyscrub of voeg een beetje bitterzout toe aan je shampoo om je hoofdhuid te scrubben. Of voeg het toe aan je conditioner om je haar meer volume te geven. Zorg er wel voor dat je je haar hierna goed uitspoelt.

Meer tips tegen spierpijn:
> Alles wat je nodig hebt om je spierpijn te verminderen

Dat wordt genieten..
> De lekkerste producten voor in bad

Zo kun je nog even blijven snoozen!
> Snelle beauty tips voor vrouwen in tijdnood ’s ochtends