Waarom je je hele lichaam wil exfoliëren

Voor je gezicht gebruik je misschien wel eens een exfoliant. Net als met een scrub verwijder je hiermee de dode huidcellen en wordt je huid zachter en stralender. Maar terwijl je met een scrub het risico loopt om je huid te beschadigen, is dit met een exfoliant niet het geval.

Maar waarom gebruiken we dit eigenlijk alleen voor ons gezicht en niet voor ons hele lichaam? Vooral in de zomer is dit een aanrader, want met een body exfoliant kun je bultjes en andere onzuiverheden laten verdwijnen en je huid meer laten stralen. Zo zie je er dus nóg beter uit in bikini.. Wij gingen op zoek naar de beste producten om je hele lichaam te exfoliëren.

Mario Badescu body soap

De body soap van Mario Badescu bevat natuurlijke fruitextracten die de huid reinigen en exfoliëren. Je dode huidcellen worden afgestoten, je huid wordt zachter en gladder en daarnaast worden gevoelige en geïrriteerde plekken gekalmeerd. Je kunt het product dagelijks gebruiken als body wash en aanbrengen met een washand of spons.

Body spray Paula’s Choice

Je kunt je huid ook exfoliëren met de body spray van Paula’s Choice. Breng de spray aan op een gereinigde, droge huid om dode huidcellen te verwijderen en poriën te ontstoppen. Rode bultjes en puistjes worden zichtbaar minder én je huid wordt gehydrateerd.

Glytone exfoliating bodylotion

Via Amazon kun je deze exfoliërende bodylotion van Glytone bestellen. De lotion maakt je huid egaler door imperfecties als bultjes, vlekjes en droge plekjes te verminderen. Daarnaast bevat het product vitamine E, waardoor je huid wordt beschermd tegen schadelijke stoffen.

Zo wordt je sneller én egaler bruin:
> De nieuwste trend op het gebied van huidverzorging

Deze wil je inslaan voor de zomer:
> Dit is de beste zonnebrand voor je gezicht

Je huid herstellen na een feestje, zo doe je dat:
> Dit heeft je huid nodig na een heftig weekend stappen

PHOTO CREDITS: JOLIELOT