De problemen (en oplossingen!) bij dun haar

Heb jij dun haar van jezelf en word je hier soms helemaal gek van? Dun haar heeft zeker ook z’n voordelen, je hoeft je haar veel minder vaak te borstelen (super relaxed!)… Maar er zijn natuurlijk ook een paar struggles die iedere vrouw met dun haar volledig begrijpt. Wij hebben de problemen bij dun haar voor je op een rijtje gezet. En natuurlijk een paar tips om je haar er toch nog fabulous uit te laten zien!

1. Geen volume

Number one problem is toch wel dat je haar vaak super plat zit. Je föhnt je haar op z’n kop, spuit er een liter haarlak in, maar je ziet er toch uit als een verzopen katje (bummer!). Maar wij hebben de perfecte tip om dat ideale beach hair te creëeren (en ja, met jouw dunne haar kan dat super goed! Bekijk hier hoe je dat doet).

2. Krullen zakken uit

Dit is er eentje die je ook kunt beamen. Je bent uren bezig met het zetten van die prachtige krullen. Je ziet het al helemaal voor je: zo’n gorgeous bos met krullen, wauw. Helaas zijn je perfecte krullen na een half uurtje nergens meer te bekennen. Wil je weten hoe je curls wél blijven zitten? Lees dan dit artikel.

3. Je staart (of knot) lijkt op een babykapsel

Tja, je wilt heel graag een messy bun of pony tail maar dit ziet er helaas niet helemaal uit zoals je het in gedachte had. Om nog maar te zwijgen over het elastiekje wat je duizend keer om je dunne staartje moet doen. Probeer eens een ander kapsel (zoals deze leuke hairdo) en gebruik kleine elastiekjes.

4. Stay away from your styler and curler!

Hoe verleidelijk het ook is om deze styling tools erbij te pakken. Je kunt deze echt beter laten liggen. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar ook nog eens beschadigd en dan blijft er écht niks meer over van je haar!

5. Kapsels

Als jij naar de kapper gaat met een foto van je dream hairdo weet je eigenlijk al dat het anders uit gaat pakken. Je wordt aangeraden laagjes te knippen maar wil je dat eigenlijk wel? Dit zijn de beste kapsels voor dun haar!

6. Na het douchen heb je geen haar over!

Na het douchen zit je haar zo plat dat het net lijkt alsof er helemaal niks meer over is. Zorg er daarom ook voor dat je echt de juiste producten voor jouw haar gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld niet te veel conditioner (dit maakt je haar alleen maar zwaarder) en gebruik droogshampoo voor extra volume. En borstel je haar vóórdat je gaat douchen en niet na de wasbeurt! Nat haar is namelijk veel kwetsbaarder en zo heb je meer kans dat het afbreekt (en dat willen we niet!).