De reden waarom je zo moe bent deze week

De dagen worden korter, de bladeren vallen van de bomen en het wordt steeds kouder: het is weer sweater weather! Het ziet er altijd zo heerlijk knus uit maar op een of andere manier hebben we maar moeite met opstaan en kunnen we ons sportabonnement maar beter stopzetten. Hoe dat komt? Je zit in een herfstdip.

Als je ’s ochtends wakker wordt en naar werk gaat is het buiten nog donker, ook als jij naar huis gaat begint het buiten al te schemeren. Hierdoor krijg je een vitamine D te kort en ben je sneller moe. En dat is nog niet alles.

Je eetpatroon verandert dit seizoen ook. In de zomer eet je namelijk lekkere frisse salades. Maar nu heb je veel meer zin om comfort food te eten en natuurlijk oer Hollandse stampotten. Hier zitten veel meer suikers en koolhydraten in waardoor je snel slaperig wordt. Daarnaast ga je dit seizoen veel minder sporten. De regen en wind houd je namelijk tegen om lekker een rondje te gaan hardlopen. In plaats daarvan ga je lekker op de bank zitten met popcorn en Netflix (ken jij deze serie al?).

Ten slotte verandert ook nog eens je je slaappatroon. Omdat er veel minder zonuren zijn slaap je anders en dit kan even wennen zijn. Wees gerust het kost even tijd om er aan te wennen, maar dan ben je wel van je herfstdip af. En wees gerust je bent niet de enige.

Geen idee hoe jij je garderobe van vorig jaar nu kan dragen?
> Zo draag je je herfstgarderobe van vorig jaar

Deze jurkjes kan je gewoon dragen in de herfst.
> De leukste jurkjes om te dragen in de herfst