DE tips voor een perfecte Instagram feed

De perfecte Instagram feed, dat willen we eigenlijk allemaal wel. Het blijft een hele opgave om je foto’s perfect op elkaar af te stemmen. We zijn kritisch (soms iets té) en het moet dan ook écht perfect zijn. Wanneer je door de feed van verschillende modebloggers scrolt, zou je willen dat jouw feed er ook zo mooi uit zag. Het kan! Met de volgende tips wordt het echt wel easy.

1. Kies één filter

Door één filter te gebruiken bij alle foto’s die je plaatst, krijgt je profiel in een handomdraai een super knappe look. Je foto’s lijken zo veel meer op elkaar en het wordt één geheel. Try it! Je kan er ook voor kiezen om één kleur in al je foto’s terug te laten komen. Dan matchen je foto’s al helemaal perfect.

2. Bewerken

Je kan natuurlijk wel variëren met de andere instellingen zoals de schaduwen en de helderheid. Een hogere helderheid staat bij de ene foto namelijk beter dan bij een ander. En door met de instellingen te spelen kan je je foto nog meer laten knallen! Zo komen kleuren ook vaak veel mooier uit.

2. Maak keuzes

Oké, je hebt misschien een superleuke spontane uitgaansfoto gemaakt met je vriendinnen gisteravond, maar hij past totaal niet bij de rest van je foto’s op dit moment. Wil je hem toch graag delen? Post hem dan in je Instagram Story of op Facebook of Snapchat. Misschien past die uitgaansfoto over een tijdje wel weer beter in je feed, dan kan je hem alsnog plaatsen. #Throwback.

3. Zorg voor variatie

Probeer te zorgen voor afwisseling in je Instagram feed. Als je iedere keer weer een selfie post, kan het geheel er nogal saai uit zien. Wissel daarom af. Laat eens iemand anders een foto van jou maken of maak een foto van iets heel anders. Van je Insta-waardige lunch bijvoorbeeld of van een mooie straat.

4. Maak een planning

In de zomer zal je waarschijnlijk meer foto’s paraat hebben (al die zomerse vakantie kiekjes) om op je Instagram te plaatsen dan in de winter. Wees daarom extra zuinig met de mooie foto’s die je nu wil posten. Plan wanneer je de foto’s post. Bewerk ze vast en gebruik een app waarmee je kan kijken hoe de feed er uit zou zien. Je hebt hier heel veel verschillende apps voor. Probeer verschillende foto’s naast elkaar te zetten in een rijtje!

5. Zorg voor een mooie achtergrond

En speel met achtergronden die wat drukker zijn en achtergronden die meer ”clean” zijn, zo krijg je ook meer variatie. Een witte of gekleurde muur op de achtergrond doet het nooit verkeerd. Maar mooie natuur, zoals het bos, of de zee staat ook prachtig. Strakke lijnen en rechte hoeken in de achtergrond zijn ook altijd fijn voor het oog.

6. Je kan zelfs de vloer gebruiken

Heb je nieuwe shoes geshopt en wil je dat ook maar al te graag delen met de rest van de wereld? Ga dan opzoek naar een mooie vloer. Zo is je foto opeens een stuk interessanter. ”ihavethisthingwithfloors’ is een Instagram account waar je héél veel inspiratie vandaan kan halen.

7. Kies goede foto-locaties uit

Dit zijn bijvoorbeeld de beste plekken in Amsterdam voor een Instagram foto. Onze hoofdstad is oh zo Insta-waardig. Je kan ook naar een museum gaan. Kunstzinnige foto’s doen het ook zeker niet verkeerd. En je kan de kunstwerken natuurlijk ook als achtergrond in je foto gebruiken.

 

Wil je jouw Instagram Stories leuker maken?
> Dat doe je makkelijk met deze app!

READ MORE:
6 items die Instagram overnemen en wij ook willen hebben
Deze lastige kleur neemt langzamerhand instagram over – en zo combineer je hem
> Instagram krijgt een geweldige nieuwe functie